7. juli 2020
Flamenco-dansere i stærke farver giver Kulturloftets næste udstilling varme og glød.
Flamenco-dansere i stærke farver giver Kulturloftets næste udstilling varme og glød.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farverig kunstner på Kulturloftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farverig kunstner på Kulturloftet
Stevns - 08. august 2019 kl. 05:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter en sommerpause, hvor Kulturloftet har overladt galleriet under bibliotekets tag til kollegerne i Stevns Kunstforening, er den stevnske kulturformidler nu klar med den første udstilling i efterårssæsonen.

På lørdag kl. 11 kan formand Hans Jørgen Lund Jensen derfor byde velkommen til Helle Borg Hansen, der er maler bosat i Skuldelev ved Roskilde Fjord.

Her kan galleriets gæster se frem til en særdeles farverig oplevelse, når hun viser sine malerier af kæledyr, portrætter og familiebilleder eller stemningsbilleder.

De seneste 11 år har hun malet på fuld tid og er blevet kunstner på fuld tid. Men at nå dertil har taget lang tid for hende.

Drømmen om at være kunstner har eksisteret hos hende, fra hun var barn. Som alle andre børn tegnede hun meget, og hun holdt aldrig op. Da andre lagde tegneriet fra sig som noget, der kun hørte barndommen til, blev hun ved med at tegne. Som ganske ung var hendes bedste beskæftigelse at sidde i timevis og kopiere malerier og tegninger fra klassiske kunstnere.

Men der skulle gå mange år, før Helle Borg Hansen begyndte at tage det alvorligt og bare tænke på at blive kunstner som en levevej. I slutningen af 1980'erne blev tegningen også til maleri, og hun startede sin uddannelse til kunstner hos forskellige dygtige billedkunstnere: Niels Lomholt, Svend Åge Larsen, Peter Stuhr, Inge Ellegaard, Niels Frank, Jens Bredholt og Pierre Gaborit.

Helle Borg Hansen udfører også bronzeskulpturer, hvor temaet er det samme som i malerierne: kropssprog, bevægelse, udtryk og energi. Det var først efter at have malet i mange år, at hun begyndte at modellere. Hun havde lyst til at arbejde lidt mere tredimensionelt, og alligevel er skulpturerne flade, som om de er trådt ud af malerierne.

Udstillingen på Kulturloftet kan ses til og med lørdag 6. september i bibliotekets betjente åbningstid.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk