25. november 2017
Ghita Nørby og Lars Hannibal - i Snurretoppen på onsdag 22. marts kl. 20.
Ghita Nørby og Lars Hannibal - i Snurretoppen på onsdag 22. marts kl. 20.
Foto: Ole Haupt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En diva og en virtuos lægger vejen forbi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En diva og en virtuos lægger vejen forbi
Stevns - 17. marts 2017 kl. 06:13
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Undertiden skal man gøre noget uventet for at få bekræftet, hvad der er forventeligt. Og det er nok lidt uventet, at Kulturforeningen Spilledåsen indbyder til en aften med én af Danmarks mest feterede skuespillere i samarbejde med ét af de store navne inden for klassisk guitar. På den scene, hvor vi er mere vant til at høre gyngende rockmusik og sprøde jazztoner - eller nye fortolkere af datidens populære hits.

Men på onsdag 22. marts kommer ingen anden end Ghita Nørby forbi Snurretoppen og øser af et langt livs fortællinger. Hun er - som Spilledåsen gør opmærksom på - dansk skuespils diva nummer 1. Hun er fyldt 82 år og er - ifølge eget udsagn - i gang med at forberede sin sidste teaterrolle. Hun har været med mere end 60 år og haft klassiske og moderne fremtrædende roller på Det Kongelige Teater ud over flere hundrede roller på film og i tv-spil. Hun er fem-dobbelt modtager af den danske Bodil-pris, og på den private front har hun lagt tre ægteskaber bag sig.

Med sig bringer hun en anden af kulturens store personligheder: den anerkendte klassiske guitarist Lars Hannibal, der især kendes for sine optrædener med blokfløjtespilleren: Michala Petri.

Og hvad kan publikum så se frem til, hvis de løser billet til dette særegne møde i Snurretoppen? Arrangørerne lover, at Ghita Nørby vil læse nogle af sine favoriteventyr af H.C. Andersen op - desuden fortolker hun Jeppe Aakjærs smukke og stærke sange og reciterer de underfundige og livskloge fabler af La Fontaine. Lars Hannibal vil akkompagnere og krydre oplevelsen med smukke og populære toner fra det klassiske guitarrepertoire.

Undervejs taler de to scenekunstnere bl.a. om aktuelle temaer, der optager dem inden for kunst og kultur - samt udveksler anekdoter og historier om et langt liv med kultur, mennesker, møder og indtryk.

Det er sæsonens dyreste satsning for Spilledåsen, og derfor ærgrer det formanden: Poul Erik Madsen, at der i skrivende stund kun er solgt omkring halvdelen af pladserne i Snurretoppen. Det håber han at rette op på inden koncerten på onsdag.

Koncert med Ghita Nørby og Lars Hannibal i Snurretoppen, Algade 32, Store Heddinge. Onsdag 22. marts kl. 20. Billetter kan bestilles på www.spilledaasen-stevns.dk og billettelefon 3057 1999 (torsdage og søndage mellem kl. 16.00 og 19.30). Billetter á 250 kroner (225 kroner for medlemmer) i Kop & Kande, Store Heddinge, tlf. 56 50 20 02, og Staxens Boghandel, Hårlev, tlf. 56 28 60 77.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk