27. maj 2020
Stevns Brand Fond har doneret dette sigende værk til Gymnastikefterskolen Stevns i anledning af de125. år som skole i år.
Stevns Brand Fond har doneret dette sigende værk til Gymnastikefterskolen Stevns i anledning af de125. år som skole i år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Donation af jubilæumskunst til efterskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Donation af jubilæumskunst til efterskolen
Stevns - 16. oktober 2019 kl. 17:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns Brand Fond har doneret en smuk kunstskulptur fra Kunsteren Keld Moseholm til Gymnastikefterskolen Stevns i Boestofte. Anledningen er, at Fonden ønsker at anerkende at skolen har eksisteret uafbrudt igennem 125 år. Det har været en rejse fra andbrugsskole, til ungdomsskole og med nuværende forstander Carlo Mathiasens ankomst, en succesfuld Gymnastikefterskole, hvor 183 elever har sin daglige gang.

- Det er en stor bedrift, at det er lykkes at lave og udvikle skole med så stor succes i vores lokalområde på Stevns. Det er ikke altid nemt og det ønsker vi at anerkende. Min forventning er da også, at skolen fortsætter minimum de næste 200 år, siger formanden for Stevns Brand Fond, Keld Christensen.

Et lille kuriosum i forhold til valget af skulpturen er, at skolens kunstudvalg bestående af Carlo, Gitte og Willy, selv var en tur i Faaborg i kunstneren Keld Moseholms eget galleri, for at udvælge det helt rigtige til skolen. Det særlige ved Keld Moseholm er nemlig, at han selv har rødder i gymnastikverdenen.

Han gik blandt andet på Ollerups Gymnastikhøjskole. Mange af hans skulpturer er derfor med stor inspiration fra gymnastikkens verden. Valget af skulptur til Gymnastikefterskolen faldt da også på en af disse, nemlig en mand i forskellige håndstands positioner.

Bestyrelsen og medarbejdere på Gymnastikefterskolen Stevns er meget taknemmelige og beæret over den gave, som vi har modtaget fra Stevns Brand Fond. En skulptur som falder godt ind i det, som er en af skolens kerneydelser - nemlig gymnastik. Hvis nogen har lyst til at komme forbi skolen og se værket, er man meget velkommen, lyder det fra forstander Carlo Mathiasen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk