19. oktober 2019
Annettes portrætbillede: "Udeforskning" er et fotografi taget på Vissemosevej nær Havnelev en dag i den forgangne vinter.
gallery icon

Se billedserie

Annettes portrætbillede: "Udeforskning" er et fotografi taget på Vissemosevej nær Havnelev en dag i den forgangne vinter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dobbelt op med Annettes billeder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dobbelt op med Annettes billeder
Opdateret 22. maj 2019 kl. 12:22
Stevns - 21. maj 2019 kl. 13:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den lokale billedkunstner Annette Sjølund er for tiden aktuel på hele to maleriudstillinger nord for København.

På Frederiksborg Slot i Hillerød er udstillingen: Portrait Now 2019 arrangeret af Carlsberg Fondet åbnet og kan ses frem til 5. august, hvor den flytter til Ljungberg Kunstmuseum i Sverige.

Her bidrager Annette Sjølund med et billede, som hun malede en vinterdag på Vissemosevej på Sydstevns. Her ses en Storm P.-lignende figur stå og spejle sig i en gigantisk vandpyt under en nøgent træ. Billedet har fået titlen: Udeforsker og måtte ikke offentliggøres før ferniseringen 10. maj.

Der var indsendt 1638 værker fra kunstnere i en lang række lande. 128 blev udvalgt til udstillingen - blandt dem altså Annette Sjølunds billede. Billedet er også gengivet og omtalt i den bog, der er udgivet i anledning af udstillingen.

Nogle kilometer syd for Hillerød kan man se andre billeder fra hendes hånd. Sammen med sin kunstnerkollega og partner Ole Bach Sørensen fylder Annette Sjølund Portnerboligen ved Sophienholm, der ligger ned til Lyngby Sø på adressen: Nybrovej 401.

Udstillingen: Status er skabt som et modspil, men først og fremmest et samspil mellem en tegner og en maler. Den omfatter malerier, akvareller og keramik.

Annette Sjølunds billeder er en serie akvareller med motiver fra Stonehenge i det sydlige England, ligesom keramikken er modeller af Stonehenge sat op mod krukker og en række abstrakte, modellerede og glaserede keramikobjekter. Som kontrast til Annette Sjølunds enkle akvareller, malet som en lavering ofte kun med brug af en eller to farver, står Ole Bach Sørensens farverige og muntre motivverden. Det primære for ham er farven, således som det afspejler sig i en række mindre, imaginære portrætter, hvor farveholdningen varierer. De krukker, som Ole Bach Sørensen også har med på udstillingen, er lavet efter samme princip og koncept.

Udstillingen åbnede 11. maj og kan ses til og med søndag 2. juni onsdag-søndag kl. 12-15. Ferniseringen er henlagt til på lørdag 25. maj kl. 15.30-17, hvor begge kunstnere vil være til stede og byde på et glas vin. Forinden holdes kl. 14-15 en såkaldt artist talk, hvor kunstnerne fortæller om deres værker.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk