28. februar 2020
Selv om man har fire vinger, kan en sivguldsmed godt blive træt og trænge til et hvil, når den har jaget fluer i haven flere timer i træk. Foto: Elmer Madsen
Selv om man har fire vinger, kan en sivguldsmed godt blive træt og trænge til et hvil, når den har jaget fluer i haven flere timer i træk. Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det må være en sivguldsmed ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det må være en sivguldsmed ...
Stevns - 23. august 2019 kl. 06:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Naturfotografen havde sat sig godt til rette i havestolen med en kop kaffe for at nyde sensommerens sparsomme solstråler, da hans årvågne blik fangede et flyvende væsen, der svirrede rundt mellem buskene.

Et elegant og farvestrålende insekt med hele fire vinger, som er gode at navigere med under flugten gennem luften, hvor små fluer må tage sig godt i agt, hvis de ikke vil ende som aftensmad i en sulten insektfamilie.

Men man kan let blive træt af at jage sådan rundt, så fluefangeren tillod sig et hvil på en kvist omtrent lige foran naturfotografens havebord. Og så gælder det om at være vaks på fingrene. Det ville tage for lang tid at rejse sig for at gå ind i huset og finde det uopslidelige spejlreflekskamera frem af tasken, for så ville vores fire-vingede ven sikkert være fløjet igen.

Så Elmer Madsen - som naturfotografen fra Strøby Egede også kalder sig - greb resolut sin iPhone 8 og stillede skarpt på flyveren, der stadig sad helt stille på sin kvist. Klik - og så var billedet i kassen!

Madsen tog mobiltelefonen med ind i stuen, hvor han fiskede sit eksemplar af bogen: Vesteuropas insekter ned fra bogreolen. Kort efter var han ikke længere i tvivl om, hvem der havde gæstet hans have.

- Det er en sivguldsmed, fastslår han myndigt - og så skal det nok passe.

I hvert fald er det et godt billede, som naturfotografen har valgt at dele med avisens læsere.

hfi

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk