7. maj 2021
Mikkel Lundemann Rasmussen - den nye konservative profil på Stevns. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Mikkel Lundemann Rasmussen - den nye konservative profil på Stevns. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den nye konservative profil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye konservative profil
Stevns - 30. november 2016 kl. 12:48
Af Henrik Fisker

Helt uden dramatik og nærmest som en selvfølgelighed valgte de 24 fremmødte medlemmer af den konservative vælgerforening tirsdag aften Mikkel Lundemann Rasmussen som partiets spidskandidat ved næste års kommunevalg. Han blev på opstillingsmødet på Harmonien i Rødvig valgt uden modkandidat, skriver DAGBLADET Stevns onsdag.

Når valget gik så smertefrit, hænger det sammen med, at den tidligere frontfigur: Thor Grønbæk i oktober meldte sig ud af partiet og blev løsgænger i Kommunalbestyrelsen i protest mod, at vælgerforeningens bestyrelse ikke ville pege på ham som spidskandidat ved kommunevalget. Han fik følge af veteranen: Ole Bech-Jensen, som på den ordinære generalforsamling i januar i år blev udnævnt til æresmedlem som tak for 24 års vagt for partiet i Kommunalbestyrelsen.

Ingen af de to var til stede på opstillingsmødet, og deres navne blev ikke nævnt i de indlæg, der kom i aftenens løb.

På bundlinjen står nu, at den 27-årige Mikkel Lundemann Rasmussen nu er partiets frontfigur. Han opgav tidligere i år sit folketingskandidatur og vil nu lægge sine kræfter i det lokalpolitiske arbejde. Parlamentarisk er han uerfaren, da han trods mange års engagement aldrig har været valgt til nogen offentlig forsamling. Til gengæld viste hans takketale, at han er særdeles godt skåret for tungebåndet og mener det alvorligt, når han taler om fremgang for Det Konservative Folkeparti ved valget.

Ellen K. slog formanden
Opstillingsmødet valgte også kandidater til de øvrige poster på listen. Her stillede vælgerforeningens formand: Lasse Olsen op, og han bad forsamlingen om en placering som nr. to.

- Jeg tror, at vi får to mandater, og jeg vil gerne i Kommunalbestyrelsen sammen med Mikkel, sagde formanden.

Sådan gik det imidlertid ikke. I stedet blev veteranen: Ellen Knudsen valgt ind på listens andenplads efterfulgt af Kenni Toft på tredjepladsen. Lasse Olsen fik en fjerdeplads, mens den tidligere formand: Bo Kjeldsmark kom ind som nr. fem. På sjettepladsen blev Gitte Andersen placeret med det laveste stemmetal.

Opstillingsmødet bemyndigede bestyrelsen til at supplere listen med flere kandidater, der måtte melde sig senere. De vil blive placeret i den rækkefølge, som de melder sig i, på plads nr. syv og nedefter.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk