14. december 2018
Rødvig G&I?s løbeklub har igen succes med et stort løbearrangement. Denne gang kan man i samarbejde med DGI Storstrømmen melde om rekordmange deltagere til et såkaldt crossløb i Boesdal Kalkbrud. Foto: Erik Nielsen
Rødvig G&I?s løbeklub har igen succes med et stort løbearrangement. Denne gang kan man i samarbejde med DGI Storstrømmen melde om rekordmange deltagere til et såkaldt crossløb i Boesdal Kalkbrud. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Deltagerrekord til løb i Boesdal Kalkbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Deltagerrekord til løb i Boesdal Kalkbrud
Stevns - 12. januar 2018 kl. 05:53
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke kun lørdag, at der er stor idræts-udfoldelse på Stevns i form af vinter Adventrure Race. Søndag samler Rødvig G&I's løbeafdeling i et samarbejde med DGI Storstrømmen således mindst 413 løbere til et såkaldt crossløb i det nedlagte kalkbrud i Boesdal.

Her vil man blive udfordret med de fedeste løberuter i det smukke og varierede terræn. Det er DGI Storstrømmens tredje af fire arrangementer af denne art i år i samarbejde med lokale løbeklubber.

- Denne gang slår vi en rekord, hvor det foregår på Stevns slår vi en rekord. Der er 413 tilmeldinger, da den digitale tilmelding stoppede i dag. Og det er også muligt at melde sig til på dagen, så der kan komme endnu flere, siger Martin Christensen, der er

idrætskonsulent for løb i DGI Storstrømmen.

De andre løb har været i Fruens Plantage ved Næstved samt Vinterbølle Skoven ved Nyråd, men her har der kun været cirka halvt så mange tilmeldinger, som i søndagens udgave på Stevns.

Den fjerde og sidste udgave af crossløbet vil foregå på Knuthenlund Skov på Lolland.

- Crossløb er varieret og fysisk udfordrende terrænløb, hvor vi søger væk fra asfalten og i stedet bliver udfordret af skov, strand, højdemeter samt vind og vejr, siger Martin Christensen, der er glad for det store engagement som Rødvig G&I's løbeklub har lagt i forberedelserne til løbet, som nu har ført til en suveræn rekord i deltagerantallet.

Der kan vælges mellem en kortere distance på ca. 3,5 km eller en længere distance på ca. 7 km.

Rutebeskrivelsen i Boesdal: Ruten starter nede i kalkbruddet og efter en tur på Trampestien med den smukkeste udsigt over Stevns Klint sluttes af med en rundtur i kalkbruddet. Ruten er 3,5 km og løbes to gange for den lange distance, undervejs er der flere gode stigninger. Langs Trampestien løbes på græsstier, i bruddet på brede kalkstier samt ca. 500 meters smalt trailspor med små sten. Trailsko anbefales, da underlaget kan være glat flere steder.

Start og mål er i den spektakulære Pyramide klokken 10.30, der kan eftertilmeldes fra klokken 9.45.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk