24. januar 2019
"Damen fra Avignon" i Merete Hansens gengivelse er kommet til Sophienholm på Corners udstilling.
"Damen fra Avignon" i Merete Hansens gengivelse er kommet til Sophienholm på Corners udstilling.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Damen fra Avignon er i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Damen fra Avignon er i byen
Stevns - 11. januar 2018 kl. 13:38
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af årets første store begivenheder i billedkunstens verden er Kunstnersammenslutningen Corners udstilling, der de senere år har fundet sted på Sophienholm i Lyngby. Corner blev stiftet tilbage i 1932 og er i dag Danmarks næststørste kunstnersammenslutning med 45 faste medlemmer fra ind- og udland.

I år er der 29 kunstnere, som udstiller på Corner, heriblandt tre inviterede gæster. Men der er kun én kunstner fra Stevns med, selv om halvøen har tre medlemmer af sammenslutningen. Både Elisabeth Bergsøe og Knud Odde har valgt at tage en pause og er ikke repræsenteret i år.

Det er derimod Merete Hansen, som i år kan fejre 25 års-jubilæum som medlem af Corner. Det er dog kun en brøkdel af det åremål, der er gået, siden hun som 18-årig debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1958. 60 år for at være helt nøjagtig!

Merete Hansen udstiller i år 15 oliemalerier på lærred. 12 af dem optræder i kataloget under den noget anonyme titel: Maleri, hvilket næppe kan være nogen overdrivelse. To malerier i lidt større format har fået navn efter det sted, hvor motivet er hentet, nemlig Rødvig Havn - og så er der lige den bly kvinde, som på Sophienholm har fået plads ved et vindue, hvor hun kan kigge ud i den store have.

Damen fra Avignon mødte Merete Hansen for omkring 15 år siden på én af sine rejser - ikke langt fra Pavepaladset i den smukke franske by. Det var en bondekone fra landet, der var kommet til byen med sin søn, og som nu sad der på torvet og nød solskinnet.

- Jeg er blevet bebrejdet, at jeg har kaldt hende en dame - og ikke en kvinde, som det er sikkert ville være korrekt at skrive. Men hun var virkelig en dame, der havde klædt sig pænt på, for nu skulle hun en tur til byen - med stråhat og jakke. Hende fik jeg lov at tage et billede af, og det er siden blevet til hele to malerier. Derfor hedder den version, som jeg nu udstiller, også Damen fra Aviognon II, siger Merete Hansen.

Corner-udstillingen åbner i morgen: fredag, mens den officielle fernisering er henlagt til lørdag kl. 13.30. Der er dog adgang til udstillingen allerede fra kl. 11. Adressen er Nybrovej 401, Lyngby.

Der er åbent tirsdag-søndag kl. 11-17, torsdag dog til kl. 19, men lukket mandag. Sidste dag er søndag 11. februar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk