19. oktober 2018
Beredskabsdirektør Lars Robetje, Østsjællands Beredskab, er i dag inviteret med til Økonomiudvalget møde i Stevns Kommune.  Foto: Thomas Olsen
Beredskabsdirektør Lars Robetje, Østsjællands Beredskab, er i dag inviteret med til Økonomiudvalget møde i Stevns Kommune. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dårligste responstid i den største by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dårligste responstid i den største by
Stevns - 08. januar 2018 kl. 12:59
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Strøby Egede er det største byområde på Stevns, men hvor Rødvig, Store Heddinge og Hårlev alle kan forvente responstider fra beredskabet inden for 15 minutter, så er det fem minutter længere i det nordligste Stevns - inden for 20 minutter. Det viser Beredskabskommissionens forslag til plan for ny risikobaseret dimensionering (RBD) i Østsjællands Beredskab. Den skal ifølge fællesskabets vedtægter godkendes af interessentkommunernes byråd og kommunalbestyrelser.

arrow Læs også: Brandmænd frygter for borgernes sikkerhed hvis brandstationen lukkes

I dag har Økonomiudvalget i Stevns Kommune således indkaldt til møde, hvor ét af punkterne på dagsordenen netop er godkendelse og eventuelle bemærkninger til planen. På den baggrund har borgmester Anette Mortensen (V) inviteret beredskabsdirektør Lars Robetje, som er øverste leder for det fælles beredskab i kommunerne Greve, Solrød, Køge, Roskilde, Stevns, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk.

I bilagene til mødet er den nye RBD beskrevet, og her kan man blandt andet i bilag 7 se, at der er lagt op til, at det største byområde på Stevns ikke kan forvente samme responstid fra beredskabet som de øvrige større byområder i kommunen - det vil sige Rødvig, Hårlev og Store Heddinge. I Strøby Egede er der således en responstid inden for 20 minutter, mens den i de andre byområder på Stevns kan forventes inden for 15 minutter.

Læs mere i DAGBLADET Stevns mandag

arrow Køge siger nej til at skære i brandvæsnet
17. januar 2018 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:00

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk