3. august 2020
Keld Hein - er nu forhenværende fungerende formand for Dansk Folkeparti. Foto: Henrik Fisker
Keld Hein - er nu forhenværende fungerende formand for Dansk Folkeparti. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF's formand er trådt tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF's formand er trådt tilbage
Opdateret 04. december 2017 kl. 16:43
Stevns - 04. december 2017 kl. 13:38
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dansk Folkepartis mangeårige formand: Keld Hein valgte i weekenden at trække sig fra posten med omgående virkning. Det sker som en udløber af striden mellem ham selv og partiets to kommunalbestyrelsesmedlemmer: Varly Jensen og Janne Halvor Jensen, der på valgnatten pegede på Anette Mortensen (V) som ny borgmester.

arrow Læs også: Konstituering: Travl weekend for politikere

Keld Hein udsendte herefter et formandsbrev til DF's medlemmer på Stevns, hvor han stærkt beklagede partiets støtte til en konstituering, der omfatter såvel Venstre som Nyt Stevns. Ifølge ham skete det imod den anbefaling, som partiets bestyrelse forinden havde givet partiets folkevalgte. Det skriver DAGBLADET Stevns mandag.

I formandsbrevet skrev Keld Hein, der i juni fra en plads som bestyrelsessuppleant blev valgt som fungerende formand, da den valgte formand: Morten Vilmer var fraflyttet kommunen og trak sig som både formand og kandidat til valget:

»Jeg løber ikke af gårde før februar, men fungerer i praksis ikke som aktiv formand mere. Vil kun ekspedere de helt formelle krav, der stilles til foreningen«.

Efterfølgende er Keld Hein kommet på andre tanker. Dråben, der fik det fyldte bæger til at flyde over, var en bemærkning fra Varly Jensen, der til DAGBLADET's artikel torsdag bemærkede: »Naturligvis har den valgte bestyrelse i enighed godkendt den indgåede konstitueringsaftale«.

Det fik avisen til at spørge, hvordan godkendelsen i bestyrelsen kunne være enstemmig, når nu den fungerende formand var imod. Svaret fra Varly Jensen var, at han med denne formulering ikke regner Keld Hein med, da han ikke blev valgt til bestyrelsen, men kun som suppleant på generalforsamlingen i februar.

- Nok er nok. Hvis jeg ikke engang bliver regnet som medlem af bestyrelsen, når jeg fungerer som formand, kan jeg lige så tage mit gode tøj og gå med det samme, siger Keld Hein til DAGBLADET.

Han tilføjer, at han bliver i Dansk Folkeparti - modsat et par andre medlemmer, som efter valget har meldt sig ud med henvisning til konstitueringsaftalen.

Keld Hein har været formand for DF Stevns siden 2005 frem til februar i år - kun afbrudt af et enkelt år, hvor Varly Jensen havde posten.

Ny formand til februar
Varly Jensen beklager Keld Heins beslutning og oplyser, at partiet som tidligere aftalt vælger en ny formand på generalforsamlingen i februar:

- Vi havde overvejet at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling inden da, men det er svært at få organiseret her i julemåneden. Heldigvis har vi en velfungerende bestyrelse, som vil tage vare på det løbende arbejde frem til generalforsamlingen, siger Varly Jensen.

arrow S anker over manglende åbenhed
01. december 2017 kl. 14:23 Opdateret: kl. 14:23
arrow Et slag i bolledejen fra afgående kommunalbestyrelse
01. december 2017 kl. 13:35 Opdateret: kl. 13:35
arrow Startkaos i konstitueringen
01. december 2017 kl. 12:46 Opdateret: kl. 12:46
Radikale og SF vil hæve undervisningspligten fra 10 til 12 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk