29. november 2020
Østsjællands Beredskab går i opløsning, men brandbilen kommer stadig på Stevns. Foto: Steen Østbjerg
Østsjællands Beredskab går i opløsning, men brandbilen kommer stadig på Stevns. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brandbilen kommer stadig, selv om Østsjællands Beredskab går i opløsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandbilen kommer stadig, selv om Østsjællands Beredskab går i opløsning
Opdateret 13. december 2018 kl. 16:45
Stevns - 13. december 2018 kl. 16:31
Af Henrik Fisker

Torsdag 13. december 2018 blev datoen, hvor Østsjællands Beredskab gik helt i opløsning. På et møde i Beredskabskommissionen meddelte fem af de otte kommuner i samarbejdet, at de træder ud, og det fik de tre tilbageblevne kommuner til at trække stikket. Derfor besluttede kredsen af borgmestre i enighed at indstille, at Østsjællands Beredskab skal opløses helt. Beslutningen skal nu konfirmeres i de otte kommuners byråd og kommunalbestyrelser.

arrow Læs også: Brandfolk og borgerforening kritiserer forringelser i ny aftale

Meddelelsen om opløsning er kulminationen på længere tids uro om Østsjællands Beredskab. Først meldte Køge Kommune, at den ønsker at udtræde, og siden varslede Greve, Ishøj, Vallensbæk og Høje Taastrup, at de går samme vej. Tilbage bliver Roskilde, Solrød og Stevns, der ikke udgør et sammenhængende geografisk område.

- Selv om jeg helst så, at samarbejdet i Østsjællands Beredskab kunne fortsætte, så er den økonomiske risiko for stor. Vi er kun tre kommuner tilbage til at dele udgifterne, og det er for usikkert et grundlag at fortsætte samarbejdet på. Derfor var stemningen på mødet i dag den, at alle otte kommuner træder ud af samarbejdet på samme tid i overensstemmelse med vedtægterne, siger Stevns Kommunes borgmester Anette Mortensen (V).

Beslutningen skal godkendes i næste uge - først i Økonomiudvalget og derefter i Kommunalbestyrelsen, der mødes på onsdag 19. december.

Brandbilen kommer stadig
Mens der således er stor usikkerhed om den fortsatte organisering af beredskabet, slår borgmesteren fast, at der fortsat vil blive slukket ildebrande og kørt til assistance, hvis der sker en ulykke.

- Selv om Østsjællands Beredskab opløses, så ligger der en aftale med Falck for de næste otte år. Stevns Kommunes beredskab er derfor sikret i en lang periode. Det er vigtigt for mig at understrege overfor stevnsborgerne, at de fortsat kan sove trygt om natten uden at frygte for, om brandbilen kan nå frem i tilfælde af en ulykke, siger Anette Mortensen.

Stevns Kommune har sit eget beredskabsområde i samarbejdet med to faste brandstationer i Hårlev og Store Heddinge.

- I den kommende periode skal vi afklare, hvordan et eventuelt beredskabssamarbejde med andre kommuner kan se ud, og her er det nærliggende at tale med Solrød og Roskilde samt eventuelt Køge, slår Anette Mortensen fast.

arrow Stevns forlader Beredskabet - uklart hvad der nu skal ske
20. december 2018 kl. 13:14 Opdateret: kl. 13:14
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk