24. august 2019
Jacob Panton-Kristiansen (V) - deltager i panelet på valgmødet på Tinghuset onsdag aften.
gallery icon

Se billedserie

Jacob Panton-Kristiansen (V) - deltager i panelet på valgmødet på Tinghuset onsdag aften.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bor Folketinget på en øde ø?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bor Folketinget på en øde ø?
Opdateret 19. februar 2019 kl. 12:46
Stevns - 16. februar 2019 kl. 14:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om statsministeren endnu ikke har trykket på valgknappen, står folketingskandidaterne på spring for at komme ud at kæmpe om vælgernes gunst. På onsdag 20. februar er der indkaldt til tværpolitisk valgmøde på Tinghuset i Store Heddinge.

På dette valgmøde deltager seks folketingskandidater, der alle er valgte byrådsmedlemmer i kommuner på Østsjælland, samt en sognepræst, der alene er folketingskandidat. Panelet består således af Tanja Larsson (S) fra Faxe, Sejer Folke (EL) fra Stevns, Jacob Panton-Kristiansen (V) fra Stevns, Anne Valentina Berthelsen (SF) fra Faxe, Jeppe Trolle (R) fra Roskilde, Mads Andersen (K) fra Køge og sognepræst Kristian Gylling (Alternativet) fra Roskilde.

Mødets emne er set ud fra en kommunal synsvinkel. Arrangørerne stiller det retoriske spørgsmål: »Bor Folketinget på en øde ø?«. De spørger videre, hvorfor Folketinget har »mere travlt med at løse problemer, der ikke eksisterer, end at løse samfundets velfærdsudfordringer? Hvorfor drejer dansk politik sig om kage og håndtryk i stedet for at løse klimaudfordringerne?«

Det er Enhedslistens Sejer Folke, der har indkaldt til valgmødet på Tinghuset - og de tre emner, der ifølge indbydelsen skal debatteres, afspejler formentlig, hvem der står bag arrangementet:

? Ny politisk kultur og respekt for demokratiet. Er Folketinget blevet faktaresistent over for den virkelighed, som befolkningen lever i?

? Klimaet kræver handling. Alle partier er pludselig meget »grønne«. Men ord er ikke nok. Hvordan finder »grøn tænkning« vej til handling og lovgivning?

? Uligheden i samfundet vokser markant. 44.000 børn lever på kanten af eksistensminimum. Flere og flere - også unge - er hjemløse. Hvordan får vi skabt lighed i samfundet?

Mødet foregår mellem kl. 19 og 21 med fri entré samt gratis kaffe og te.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk