25. maj 2019
De centrale figurer i forestillingen: Phøbus, Quasimodo, Frollo og Gringoire (forrest) har alle følelser i klemme i forhold til Esmeralda. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

De centrale figurer i forestillingen: Phøbus, Quasimodo, Frollo og Gringoire (forrest) har alle følelser i klemme i forhold til Esmeralda. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie og video: Klokkeren fra Notre Dame som sommerteater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie og video: Klokkeren fra Notre Dame som sommerteater
Opdateret 16. juni 2018 kl. 15:08
Stevns - 16. juni 2018 kl. 10:32
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forfatteren Victor Hugo skrev sin berømte roman: Notre-Dame de Paris i 1831 - med henvisning til den franske hovedstads gigantiske domkirke, der ligger på en ø midt i Seinen. Bogen anses den dag i dag som ét fransk litteraturs bedste bud i romangenren og er læst igen og igen i mange lande verden over.

Stevns Friluftsscene sigter således højt med denne sommers satsning på amfi-scenen på Gymnastikefterskolen Stevns. Klokkeren fra Notre Dame er resultatet af mange menneskers frivillige indsats siden begyndelsen af november sidste år, hvor der blev holdt audition til forestillingen. Siden da har der været ugentlige øveaftener - både for de 27 amatørskuespillere på scenen og for de mange, der har arbejdet med kulisser, kostumer og andre praktiske gøremål.

Igen i år har Friluftsscenen hyret Jens Damsager Hansen til at instruere skuespillerne. Da han sidste år stod i spidsen for Sommer i Tyrol, var der bred enighed om, at den investering havde løftet Friluftsscenens sommerteater et par trin op ad stigen, og publikum følte sig godt underholdt af både skuespillet og de kendte sange.

Forventningerne til Klokkeren fra Notre Dame er ikke mindre, hvis man spørger formanden: Sophie Jørgensen:

- Vi er meget spændte allesammen, men der er en god stemning og en tro på, at det nok skal lykkes. Det er et stort udstyrsstykke med mange roller, og nogle af dem var svære at få besat fra start. Derfor har vi allieret os med en del medvirkende, som kommer udefra - og her har Jens været en stor hjælp, fordi han har kunnet trække på sit netværk, siger hun.

»Klokkeren fra Notre Dame« med Stevns Friluftsscene opføres amfiscenen på Gymnastikefterskolen Stevns. Instruktør: Jens Damsager Hansen. Spilledage: søndag 24. juni kl. 14.00, mandag 25. juni kl. 19.00, onsdag 27. juni kl. 19.00, lørdag 30. juni kl. 14.00 og 19.00 samt søndag 1. juli kl. 14.00. Varighed: tre timer med en pause undervejs. Billetpris: 125 kroner (60 kroner for børn 7-14 år).

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk