20. januar 2019
En hård tur op ad klintesiden på en ikke helt farbar træstige. Foto: Visit Sydsjælland-Møn
gallery icon

Se billedserie

En hård tur op ad klintesiden på en ikke helt farbar træstige. Foto: Visit Sydsjælland-Møn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Vinteren fik kamp til stregen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Vinteren fik kamp til stregen
Opdateret 16. januar 2018 kl. 10:53
Stevns - 15. januar 2018 kl. 15:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var bidende koldt, da omkring 200 hårdføre atleter lørdag morgen lagde ud fra pladsen foran Stevnsbadet i Store Heddinge for at deltage i ekstremsportsstævnet: Silva Kong Vinter Adventure Race, der hvert år afvikles et nyt sted i Danmark.

arrow Læs også: Billedserie: Da 200 atleter trodsede Kong Vinter

Selv om sneen manglede, var det absolut vintervejr: Temperaturen lå kun lige omkring frysepunktet, og vinden var bidende kold fra sydøst. Af samme grund måtte arrangørerne ændre ruten en smule i sidste øjeblik.

- Vi prioriterer sikkerheden meget højt, så vi har blandt valgt, at deltagerne ikke som planlagt skal klatre på siloerne i Faxe Kalkbrud. Det er der for meget vind til, sagde én af løbsarrangørerne: Lars Bukkehave.

Til vejrs kom deltagerne dog flere gange på den op mod 41 meter høje Stevns Klint. Blandt andet skulle de flere steder bevæge sig fra stranden og op ad Klinten på smalle stiger ved Højerup samt Boesdal Kalkbrud, hvor de også fik god mulighed for at bruge benene på de kuperede stisystemer op over skrænterne.

Forinden havde deltagerne skullet orientere sig i bælgmørke i gangene under Koldkrigsmuseum Stevnsfort, og også efter solnedgang bød stævnet på masser af strabadser i mørket. Blandt andet 20 kilometer kajaksejlads på Tryggevælde Å samt et heftigt ridt på mountainbike ad skovstier.

Gymnastikefterskolen Stevns var også repræsenteret - blandt andet med et par deltagere på et juniorhold, der lige skulle orientere sig før orienteringsløbet i Boesdal Kalkbrud.

Visit Sydsjælland-Møn gør i en mail opmærksom på, at løbet er koordineret i samarbejde med Stevns Kommune. Alle tilladelser til færdsel på og omkring Klinten, herunder hensyn til Unesco Verdensarv, er derfor i orden, fremhæver VISM.

Som en sidehistorie kan nævnes, at lokalsamfundet også har nydt godt af eventen. Således kunne Danhostel Store Heddinge melde alt udsolgt på et tidspunkt af året, hvor vandrerhjemmet normalt slet ikke holder åbent.

Stævnet fortsatte uafbrudt fra kl. 9.00 lørdag morgen, til de sidste deltagere kom i mål tidligt søndag morgen - trætte og kolde et lille døgns tid senere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk