20. september 2021
Der skal også være tid til en hyggestund. Foto: Klaus Slavensky
gallery icon

Se billedserie

Der skal også være tid til en hyggestund. Foto: Klaus Slavensky
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Sved på panden og store smil - fodboldskolen er et hit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Sved på panden og store smil - fodboldskolen er et hit
Stevns - 29. juli 2021 kl. 12:15
Af Klaus Slavensky

Hele denne uge holder AIK 65 Strøby fodboldskole for børn, der ikke lige er ude at rejse. Og der var lutter glæde at spore på grønsværen, da avisen kiggede forbi.

DBU´s Fodboldskoler startede i 1993, og siden har flere end 20.000 børn hvert år brugt en uge af deres sommerferie med græs under fødderne.

Og i uge hele 30 er det AIK 65's tur til at forene leg med træning på banerne ved Strøby Idrætscenter.

»Dejlig massiv træning«

Når man er i alderen fra 6 år til 14 betyder samvær med jævnaldrende meget, og når man samtidig elsker fodbold og får mulighed for fem dages boldglæde fra kl. 9-15 hver dag, så er det lykken at komme til DBU's årlige fodboldfest.

- Jeg har været med tre gange, og det er dejligt med den massive træning, og så får man et super fællesskab, fortæller Lasse Sievers på 12 år, der til daglig spiller i AIK 65 Fodbold som målmand for U13-drengeholdet.

Ved siden af ham står Minella Løndal på 11 år, og hun er med på sommerens fodboldskole for første gang.

- Jeg har spillet fodbold i 8 år på pigehold, men nu er vi også begyndt på blandede hold. Det gode ved fodboldskolen er, at man får en masse nye venner og får øvet en masse, siger hun.

Lasse Sievers fremhæver også at 6 timers træning om dagen "giver noget", og det kan han bruge i klubturneringer.

- I denne sæson vandt vi alle kampe, og spillede kun en uafgjort, så nu rykker vi en række op. Det bliver spændende, siger han om de forestående kampe mod bl.a. Herfølge og Køge.

Aldersrelateret øvelser

De store spilleres hold har træner Poul Bonde fra København, og det er også med til at øve spillet på en anden måde end de er vant til, hvilket er både udfordrende og givende.

- Foruden sjov opvarmning som f.eks. at løbe stafet med bolde i træningskegler, så øver vi koordinering og teknisk træning, og så arbejder vi med skud og så spiller vi selvfølgelig også kampe, forklarer Poul Bonde.

DBU har lavet en ny uddannelse for børne- og ungdomstrænere, og de hjælper børnene gennem 20 varierende aldersrelateret træningspas som f.eks. teknisk, taktisk, fysisk og mentalt træning med bl.a. opbygningsspil, dribling, afleveringer, boldbesiddelse og meget mere.

Talentfuld træner

På holdet med de små årgange er en af AIK 65's talenter, Asiyo, trænerassistent, og hun spiller både på klubbens U-14 pigehold og nogle gange på U-16's blandede hold.

Hun har blot spillet i 4 år, og har allerede deltaget i DBU-talentsamling.

- Det er sjovt at give sine egne erfaringer videre, og de små spillere er rigtigt dygtige, siger hun og fortsætter:

- Vi træner samspil og basale ting som at huske at kigge op, holde bolden tæt på fødderne, øve i at spille bolden rundt og frem for alt at fremme sammenholdet, siger Asiyo og beder venligt, men bestemt Deres udsendte om at gå uden for banen, så børnene kan få plads.

Magiske øjeblikke

Der er ingen tvivl om at fodboldskolen hos AIK 65 skaber magiske øjeblikke, så de unge spillere får lyst til at komme igen år efter år.

Trænerne skaber et trygt miljø, hvor alle tør tage chancer, begå fejl og prøve kræfter med svære tekniske detaljer, så motionen bliver til leg, og børnene bliver bedre spillere.

Og så det gør det heller ikke noget, at man får en tøjpakke med t-shirt, shorts og strømper, ligesom man kan tage hjem med både en fodbold fra Select, en drikkedunk og ikke mindst et DBU Fodboldskole-diplom.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk