21. februar 2020
Valløbåden i sit rette element. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Valløbåden i sit rette element. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Spændende bådprojekts første 30 år i vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Spændende bådprojekts første 30 år i vandet
Stevns - 06. november 2019 kl. 19:57
Af Rikke Mikael Hansen og Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valløbåden er et projekt, som egentlig tog sit udgangspunkt i et projekt i ungdomsskolen i den hedengangne Vallø Kommune.

Forhenværende ungdomsskoleinspektør i kommunen, Preben Henriksen, fortæller i Stevns Før og Nu fra 2011, hvordan han igangsatte et bådebyggerprojekt for nogle af ungdomsskolens vanskelige elever.

Et ret stort projekt som udviklede sig med skiftende lokationer og deltagere, og for en tid lå i dvale, indtil Ole Hendriksen nogle år senere genoptog bådebyggerprojektet, det var i 1988.

Med økonomisk støtte fra blandt andet Vallø Stift, statens udviklingsmidler og lokale aktører - og med professionel hjælp fra bådbygger Kaj Poulsen samt en række frivillige, både unge, håndværkere, ingeniører samt en dieselmekaniker - mødtes man hver lørdag formiddag i en opvarmet fabrikshal hos Bertil Rasmussen på Hårlev Bygade 5B. Et halvt år senere var arbejdet tilendebragt, og båden blev døbt en sommerdag i juni 1989, 'Valløbåden' kom den til at hedde.

Garderhøjen

Vallø Kommune stillede velvilligt et areal til rådighed i Garderhøjens havn ved Vejs Ende i Strøby Ladeplads, ved siden af kommunens sommerhus.

Den 11. november samme år blev den stiftende generalforsamling for foreningen Valløbåden afholdt, og Ole Hendriksen blev valgt som foreningens første formand.

Sejlads og fiskeri

Foreningen havde dengang til formål: At give Vallø kommunes borgere og andre muligheder for sportsfiskeri i Køge Bugt, tursejladser i større områder, fritidsfornøjelser af forskellig art på søen samt undervisning for opnåelse af sejlsportens duelighedsbevis/fiskerikurser.

30 år senere er formålet det samme; blot med en enkelt udskiftning i formålsparagraffen efter kommunesammenlægningen, hvor Vallø er blevet erstattet med Stevns.

Når Valløbåden ikke er ude på hav, ligger den stadig fortøjret i den lille idylliske Garderhøjen Havn. Her er der også nyrenoveret bådebro og eget klubhus med terrasse til de omkring 30 medlemmer, som foreningen tæller i dag.

Formand er skipper og tidligere fisker fra Bøgeskoven Havn, Svend Åge Hansen.

Valløbåden er en 21 fod lang Musti jolle med plads til mellem 6 og 8 personer inklusiv skipper, med mindre man selv har bestået duelighedsprøven eller speedbåd.

Sommersæson

Sæsonen går fra maj til 15. september, og her kan interesserede for en timepris på 25 kroner pr. person komme med ud og sejle i båden, med mulighed for at fiske. Børn under 12 år skal kun betale 15 kroner pr. time.

Medlemmernes mødes jævnligt til sejladser og fiskedage, til vedligeholdelsesarbejder på båd, klubhus og bådebro og til hyggeligt samvær og fællesspisning, naturligvis med egen fangst på grillen.

Og hver sommer afholder klubbens medlemmer Aktiv Sommer for op til 40 børn, der en hel dag kan komme ud og sejle, fiske og blive klogere på sejlsporten.

Jubilæum i Garderhytten

Jubilæet er mandag den 11. november, og det fejres dagen forinden, altså søndag den 10. november, i Garderhytten, Kystvejen 361. Denne dag inviteres alle klubbens medlemmer - samt andre, som kunne være interesseret i at blive medlem - til en let anretning og lidt andet godt til ganen.

Vil man gerne deltage i fejringen af jubilæet skal man tilmelde sig senest den 7. november til foreningens sekretær, Tommy Kristensen, på enten mmittommy@gmail.com eller telefon 42400355.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk