14. december 2017
Brdr. K. Hansens kranvogn kørte to tonstunge kridtklumper fra Stevns Klint ind i bibliotekets have. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Brdr. K. Hansens kranvogn kørte to tonstunge kridtklumper fra Stevns Klint ind i bibliotekets have. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Klinten er rykket ind i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Klinten er rykket ind i byen
Stevns - 10. oktober 2017 kl. 12:36
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag formiddag rykkede Stevns Klint ind forhaven ved biblioteket i købstaden. I uge 42 åbner Stevns Bibliotek i Store Heddinge haven og biblioteket for en anden måde at opleve klinten på, når alle kommunens børn holder efterårsferie.

På selve biblioteket kan kreative sjæle således male fossiler, når kunstner Annette Sjølund folder sig ud i børnehøjde. Og skuespiller og en af bagkvinderne bag forestillingen Klint, Lene Vestergård kommer og fortæller.

Der er selvfølgelig et hav af bøger til nysgerrige hjerner om klint og den masseuddøen for 66 millioner år siden, som der er så tydelige spor af i Stevns Klint. Den fortælling, der har gjort klinten til Unesco verdensarv.

Med de store kridtblokke bliver der nu også mulighed for at gå på fossiljagt i bibliotekshaven. Og det var ikke årets første efterårsstorm, der tirsdag flyttede klintekanten, men derimod en kranvogn fra Brdr. K. Hansen, der havde hentet de to tonstunge kridtblokke fra OMYA. Den største vejer 2,5 tons.

- Sammen med en guide fra Østsjællands Museum, så kan man altså få lov at gå på fossiljagt og hakke i kridtet. Normalt må man jo ikke hakke i klinten, men de her blokke er helt lovlige og vi er meget spændte på, hvor mange fossiler der gemmer sig i dem, fortæller børnebibliotekar Ziska Szemes Lørup fra Stevns Bibliotek i Store Heddinge.

- Og så synes vi det er spændende at lade børnene arbejde med klinten, men ikke kun derude på klintekanten.

Mens man arbejder for at finde fossiler, så kan man lytte til lydbilledet fra forestillingen KLINT via højttalere i haven.

- Det her er en sjov og anden måde at tænke fortællingen om Stevns Klint og verdensarven på. Her får vi fortalt om fortiden til fremtiden, altså børnene, som jo skal være med til at bære vores fortælling videre. Og så får de samtidig nogle sjove oplevelser, siger Tove Damholt, direktør i Verdensarv Stevns, som har samarbejdet med Stevns Bibliotek om at få det store arrangement på benene.

Og det er netop et samarbejde på tværs, der har gjort muligt. Stevns Kommunes kulturkonsulent, Morten Svarre Andersen er glad:

- Stevns Kommune har været med på sidelinjen med idéer og muligheder, og det den her måde at binde kultur og natur sammen på og formidle det til børn og deres familier ser vi gerne meget mere af.

Den store del af programmet skydes i gang mandag 16. oktober klokken 10 på biblioteket i Store Heddinge. Arrangementet varer til og med fredag. Det samlede program kommer både på Stevns Biblioteks hjemmeside og Facebookside.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk