19. oktober 2018
Foto:  Susanne Bøgeskov
gallery icon

Se billedserie

Foto: Susanne Bøgeskov
Foto: Ole J Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Ida Nielsen gav den bas i Store Heddinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Ida Nielsen gav den bas i Store Heddinge
Stevns - 08. november 2017 kl. 14:18
Af Tommy Ebbesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ingen ringere end Danmarks ukronede funkdronning Ida Nielsen, der har turneret rundt med Prince i seks år og spillet for Obama i Det Hvide Hus, havde fundet vej til »kulturhuset« i Store Heddinge med den store lyd - for sammen med sit band at give en koncert med frådende firser-funk.

Det blev en stor aften for det funk-interesserede publikum. Den lettere sky Ida Nielsen, camoufleret bag den bredskyggede hat, gav os et unikt indblik i bassens forunderlige væsen.

Der blev udført små mirakler i hvert eneste nummer, og hvert minut var spækket med godt tænkt og overlegent, veludført basspil. Vi blev vidne til bassens udfoldelsesmuligheder indenfor funk blandet med hiphop, et mix af oldschool, raggae og verdensmusik.

Ida Nielsens evne til at tæske løs på bassens strenge var i verdensklasse, og dette sammen med trommeslageren Jon Grundtvigs gode anslag gav den mest præcise rytmiske bund, der er hørt i mange år.

Når også den allestedsnærværende Mika Vandborg samtidig viste storform på både rytme - og i særdeleshed sologuitar - kunne det ikke undgå at blive en stor musikalsk oplevelse.

Ja, en stor musikalsk oplevelse blev det, selvom mange af numrene var ganske ukendte.

Der var ikke meget at synge med på, men hvad gør det, når selve musikken gik lige ind i et musikalsk hjerterum, hvor blandingen af funk og rock gjorde et uudsletteligt indtryk. Da så det mest kendte nummer »You can`t fake the funk« blev spillet, var der dømt funk rock'n'roll en tirsdag aften - for et begejstret forsamlet publikum i Store Heddinge.

Alle gik således opstemte hjem fra Spilledåsens arrangement efter en forrygende aften sammen med dronningen af 80er funk: Ida Nielsen og hendes band.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk