22. oktober 2019
Der var stuvende fyldt af mennesker i Solgårdsparken til sommerens sidste musikaften. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Der var stuvende fyldt af mennesker i Solgårdsparken til sommerens sidste musikaften. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Højt humør til sommerens sidste dans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Højt humør til sommerens sidste dans
Stevns - 08. august 2019 kl. 13:26
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alt var, som det plejer at være til sommerens sidste musikaften i Solgårdsparken. Det betyder stuvende fuldt af mennesker ved bordene - både parkens egne og de mange campingsæt, som folk selv havde medbragt. Der blev grillet og hygget til den store guldmedalje - og kl. 19 gik det uopslidelige orkester: The Rocking Ghosts med aner tilbage til 1962 på scenen.

Spøgelsesorkestret optrådte i år for 20. år i træk i Solgårdsparken - en aftale, der oprindeligt kom i stand, fordi et par af musikere boede i den daværende Vallø Kommune, bl.a. den nu afdøde trommeslager Svend Bonavent Larsen.

Forsanger John Andersen kom med i 1963 og er stadig en yderst levende frontfigur for bandet, hvilket han atter demonstrerede i Solgårdsparken onsdag aften.

Og så var der måske alligevel noget, som ikke var helt, som det plejer. Publikum har i år måttet undvære to af de normalt fire sommermusikaftener i den grønne park efter, at bestyrelsen i foråret besluttede at udsende et nødråb.

- Vi er ikke så mange frivillige, som vi har været, og de, der er tilbage, har en gennemsnitsalder langt oppe i halvfjerdserne. Derfor har vi ikke kræfter til at stå for fire musikaftener på en sommer, lød beskeden dengang fra støtteforeningens formand: Carl Olli Pedersen.

Men efter den overvældende tilslutning til sommerens sidste musikarrangement onsdag aften kommer han nu med gode nyheder:

- Vores nødråb har givet ekko, og hen over sommeren har vi fået en tilgang på 11-12 nye frivillige, hvoraf de fleste endda er yngre end gennemsnittet. Det har givet os mod at lave én musikaften mere næste år, så vi ender med tre, siger han.

I praksis betyder det, at sankthansaften fortsat bliver uden musik, men at der herefter følger tre musikaftener den første og tredje onsdag i juli samt første onsdag i august. Til den sidste er The Rocking Ghosts allerede indforskrevet som »parkens husorkester«.

- Konkurrencen om publikum er hård sankthansaften, og det er ikke gratis at hyre et orkester til at spille. I de senere år har salget denne aften ikke stået mål med udgifterne - husk på, at vi ikke tager entré, men alene skal leve af salget i boderne og vores vinlotteri, siger Carl Olli Pedersen.

Nyheden om endnu en musikaften næste år falder utvivlsomt i god jord hos de mange gæster i Solgårdsparken. I aftes så alle virkelig ud til at nyde den gode stemning, og selv ikke en kortvarig regnbyge tyve minutter før lukketid kunne ødelægge humøret hos publikum.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk