11. juli 2020
Der var stuvende fyldt af mennesker i Solgårdsparken til sommerens sidste musikaften. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Der var stuvende fyldt af mennesker i Solgårdsparken til sommerens sidste musikaften. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Højt humør til sommerens sidste dans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Højt humør til sommerens sidste dans
Stevns - 08. august 2019 kl. 13:26
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alt var, som det plejer at være til sommerens sidste musikaften i Solgårdsparken. Det betyder stuvende fuldt af mennesker ved bordene - både parkens egne og de mange campingsæt, som folk selv havde medbragt. Der blev grillet og hygget til den store guldmedalje - og kl. 19 gik det uopslidelige orkester: The Rocking Ghosts med aner tilbage til 1962 på scenen.

Spøgelsesorkestret optrådte i år for 20. år i træk i Solgårdsparken - en aftale, der oprindeligt kom i stand, fordi et par af musikere boede i den daværende Vallø Kommune, bl.a. den nu afdøde trommeslager Svend Bonavent Larsen.

Forsanger John Andersen kom med i 1963 og er stadig en yderst levende frontfigur for bandet, hvilket han atter demonstrerede i Solgårdsparken onsdag aften.

Og så var der måske alligevel noget, som ikke var helt, som det plejer. Publikum har i år måttet undvære to af de normalt fire sommermusikaftener i den grønne park efter, at bestyrelsen i foråret besluttede at udsende et nødråb.

- Vi er ikke så mange frivillige, som vi har været, og de, der er tilbage, har en gennemsnitsalder langt oppe i halvfjerdserne. Derfor har vi ikke kræfter til at stå for fire musikaftener på en sommer, lød beskeden dengang fra støtteforeningens formand: Carl Olli Pedersen.

Men efter den overvældende tilslutning til sommerens sidste musikarrangement onsdag aften kommer han nu med gode nyheder:

- Vores nødråb har givet ekko, og hen over sommeren har vi fået en tilgang på 11-12 nye frivillige, hvoraf de fleste endda er yngre end gennemsnittet. Det har givet os mod at lave én musikaften mere næste år, så vi ender med tre, siger han.

I praksis betyder det, at sankthansaften fortsat bliver uden musik, men at der herefter følger tre musikaftener den første og tredje onsdag i juli samt første onsdag i august. Til den sidste er The Rocking Ghosts allerede indforskrevet som »parkens husorkester«.

- Konkurrencen om publikum er hård sankthansaften, og det er ikke gratis at hyre et orkester til at spille. I de senere år har salget denne aften ikke stået mål med udgifterne - husk på, at vi ikke tager entré, men alene skal leve af salget i boderne og vores vinlotteri, siger Carl Olli Pedersen.

Nyheden om endnu en musikaften næste år falder utvivlsomt i god jord hos de mange gæster i Solgårdsparken. I aftes så alle virkelig ud til at nyde den gode stemning, og selv ikke en kortvarig regnbyge tyve minutter før lukketid kunne ødelægge humøret hos publikum.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk