24. januar 2019
Der blev gjort honnør for flaget, da Hjemmeværnskompagni Stevns holdt sin årlige nytårsparole. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Der blev gjort honnør for flaget, da Hjemmeværnskompagni Stevns holdt sin årlige nytårsparole. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Hjemmeværnet havde et travlt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Hjemmeværnet havde et travlt år
Stevns - 09. januar 2018 kl. 14:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den traditionelle nytårsparole for Hjemmeværnskompagni Stevns på Hjemmeværnsgården i Store Heddinge indledtes med flaghejsningen, hvorefter alle samledes alle inde på gården.

Inden døre havde de mange fremmødte gæster såvel hjemmeværnsfolk mulighed for at nyde en omgang morgenmad. Blandt gæsterne var borgmester Anette Mortensen fra Stevns Kommune, politiinspektør Jens Børsting fra Midt- og Vestsjællands Politi samt kaptajn Michael Hansen fra Hjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland.

Kompagnichef Kaptajn John V. Outzen fremlagde selvfølgelig sit indlæg omkring året 2017.

Et år, der på alle måder har været et travlt år, da Hjemmeværnskompagni Stevns har deltaget i mange forskelligartede aktiviteter. Der blev således brugt 7669 timer fordelt på 280 aktiviteter - dette svarer til 112,78 timer per aktiv medlem i kompagniet.

Disse mange timer var, ud over små og større øvelser mange steder på Sjælland, også brugt på: Uddannelser inden for mange forskellige områder; skydninger; støtte til beredskabet både i Jyllinge og i Køge; støtte til politiet samt ikke mindst deltagelse i grænsebevogtningen.

- Alle opgaver er løst med fokus på, at vi udviser professionalisme og militær profil i såvel fremtoning som i faglighed, lød det fra kompagnichefen.

En af de meget positive ting i 2017 er, at kompagniets styrketal fortsat er stigende, oplyste John V. Outzen.

For året 2018 venter der mindst lige så mange opgaver og udfordringer. Årets første feltøvelse bliver 16. til 18. marts, derefter kommer en distriktsskydning i Borris samt to feltøvelser i efteråret. I juni er kompagniet vært for nordisk stævne med det svenske hjemmeværn.

Politiinspektør Jens Børsting gav udtryk for den store respekt, som politiet har for hjemmeværnets engagement i sit virke.

- Hjemmeværnet stiller altid, når der bliver kaldt - uanset opgave og tidspunkt på døgnet, sagde han og takkede for det gode samarbejde i 2017, som han håbede, ville fortsætte fremover.

Borgmester Anette Mortensen takkede for indbydelsen og udtrykte ligeledes stor respekt for hjemmeværnets arbejde, når samfundet kalder. Den nye borgmester glæder sig til samarbejdet i fremtiden.

Kaptajn Michael Hansen fra Hjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland kom i sit indlæg ind på de ændringer, der er undervejs ved Distriktet både administrativt og inden for depotstrukturen - ændringer, der ikke kan undgå at kunne mærkes i de lokale kompagnier.

Rekrutteringsofficer i Stevns-kompagniet, oversergent Leo Olsen, orienterede om de mange informationsarrangementer, der havde været afholdt i 2017 - arrangementer, der havde givet en god tilgang af nye medlemmer til kompagniet. Første arrangement i 2018 finder sted i forbindelse med markedsdagen i Stevnshallen søndag 21. januar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk