19. oktober 2021
Der var ikke helt lige så mange gæster til julemarked for de kræne som vanligt - arrangørerne tilskriver det konkurrencen med håndbold på tv.   												            Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Der var ikke helt lige så mange gæster til julemarked for de kræne som vanligt - arrangørerne tilskriver det konkurrencen med håndbold på tv. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Håndbolden rullede over tv-skærmen og kvindelandsholdet gav julemarked konkurrence til stregen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Håndbolden rullede over tv-skærmen og kvindelandsholdet gav julemarked konkurrence til stregen
Stevns - 09. december 2019 kl. 11:54
Af Erik Nielsen

Det var med håndboldens kvindelandshold som direkte konkurrenter, at julemarked for de kræsne i år blev afviklet, mens en kuling med regnbyger susede ind over Højerup fra vest.

arrow Læs også: Også julemarked for de kræsne næste år

En harpiks-belagt håndbold eller størknet, hav- og håndslebet harpiks i form af rav-smykker. Hvad var mest interessant for stevnsboerne søndag eftermiddag? Ja, hvis man skal tage ud fra besøgstallet på julemarkedet for de kræsne i Højeruplund, så kunne arrangørerne i år godt mærke konkurrencen fra VM-håndboldkampen mellem Norge og Danmark, der blev tv-transmitteret fra Japan en stor del af eftermiddagen.

Julemarked for De Kræsne holdt ellers fem års-fødselsdag. Og markedet har i alle årene ikke været påvirket af hverken vejr eller andre begivenheder.

- Jeg skønner, at antallet af gæster var lidt mindre end tidligere år. Det skyldes næppe vejret, som erfaringsmæssigt aldrig har haft betydning for besøgstallet, men snarere, at kvindelandsholdet i håndbold spillede en vigtig kamp, der blev sendt på DR midt i julemarkedets primetime, siger Johs. Chr. Johansen, der er koordinator for det lokale julemarked.

Han mener, at antallet af besøgende i år kun lige sneg sig op på kanten af de 1000.

Tilfredse stadeholdere
Tilbagemeldingerne fra julemarkedets stadeholdere rapporterer ifølge koordinatoren dog om tilfredshed med omsætning og afvikling - ligesom gæsterne også markerede tilfredshed med arrangementet.

- Der er en fælles opfattelse af, at Julemarked for De Kræsne er en særlig stevnsk tradition med fokus på kvalitet, forklarer Johs. Chr. Johansen.

Første gang
Kristian Buchmann, som deltog for første gang med sine ravsmykker, og Niels Erik Andersen, som deltog for første gang med trædrejerier, var således meget begejstrede:

- Vi havde et godt salg ,og gæsterne var meget interesserede, siger de nærmest samstemmende.

Tilfreds veteran
En af julemarkedets veteraner: Annelise Nielsen fra Engvang Frugt var ligeledes tilfreds.

- Det er gået rigtigt godt, lød hendes korte og kontante udmelding.

Der var i år 45 stadeholdere tilmeldt. En fødevareleverandør meldte fra lørdag grundet sygdom, og et arbejdende smedeværksted måtte stoppe grundet regn, da der kan ikke smedes i regnvejr eller under teltdug grundet varmeudviklingen. Så det kan man kalde force majeure på grund af vejret.

Igen næste år
- Det samlede skøn over salget opgøres først om nogle dage. Lotteriets indtægter var dog i niveau med tidligere år, lyder det fra koordinatoren, der sammen med julemarkedets arrangører: Klinteshoppen, Stevns Fødevarenetværk, Traktørstedet Højeruplund og de frivillige holdt en debriefing efter markedets afslutning:

- Her kunne man konstatere, at én af julemarkedets væsentligste indtægtskilder: lotteriet - som blandt andet dækker omkostningerne til markedsføring - ligger på niveau med tidligere år, siger Johs. Chr. Johansen.

Arrangørerne bemærkede også, at nyskabelsen - hjemmesiden: stevnsjulemarked.dk - havde haft gode besøgstal. Stevnsjulemarked vil være åben indtil midten af 2020, så husker du noget, du har set på julemarkedet, kan du fortsat finde adressen på stadeholderen på hjemmesiden. Arrangørerne besluttede også at fortsætte traditionen og lægge planer for Julemarked for De Kræsne den anden søndag i december i 2020.

erni

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk