16. november 2019
Peter Kristensen fra Køge ejer denne flotte Ford A fra 1930.
gallery icon

Se billedserie

Peter Kristensen fra Køge ejer denne flotte Ford A fra 1930.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Glæden ved de gamle biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Glæden ved de gamle biler
Stevns - 29. juli 2019 kl. 15:38
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af sommerens faste begivenheder på Stevns indtræffer, når Lions Club indkalder til det årlige veteranbilløb i samarbejde med Dansk Veteranbilklub. Stevnsløbet blev lørdag afviklet for 26. gang og denne gang i flot solskin og højt humør.

I år var der tilmeldt 62 køretøjer - de fleste fra Stevns, Faxe og Køge kommuner, men der var også deltagere fra bl.a. Ringsted, Roskilde, Hillerød og Fredensborg, og en enkelt bil havde krydset Storebælt og var kommet helt fra Ringe på Fyn for at deltage i Stevnsløbet.

Bilerne rullede allerede ved 8-tiden lørdag morgen ind på Nytorv, hvor hele den nordlige del var afspærret, mens der var åbent for trafik på sydsiden. Herefter fulgte den traditionelle besigtigelse af de gamle køretøjer og en snak kørerne imellem. Mange af dem kender tydeligvis hinanden og ser frem til dette sommertræf, hvor de kan mødes om deres fælles hobby.

Ældste biler var igen i år flere Ford A fra 1930 - kørt af Churt Johansen fra Karise og af Peter Kristensen fra Køge. Den yngste vil var en Mercedes fra 1983 ejet af Svend Aage Hansen fra Karise.

Kl. 10 begyndte dagens sprechstallmeister: tømrermester Per Johansen at sende køretøjerne gennem Lions Clubs portal, der var sat op skråt over for Tinghuset. Alle køretøjer blev præsenteret gennem en megafon, der dog ikke helt kunne høres på hele torvet.

Herefter gik turen rundt på Stevns. Første stop var ved Seinhuus, hvor deltagerne måtte ud for at deltage i en prøve - en konkurrence i pilekast. Herefter fik turen til Texas Ranch, hvor udfordringen bestod i at tegne en lige streg på bilens fordæk. Sidste prøve var ved Stevns Fyr, hvor det gjaldt om at blive bedst til at kaste med ringe.

Disse praktiske prøver sammen med en tipskupon med otte spørgsmål afgjorde, hvem der vandt årets løb. Årets vinder blev Kaj Olsen fra Faxe, der kom kørende i en Jensen Healey fra 1974. Der måtte lodtrækning til at finde andenpladsen, idet tre deltagere fik lige mange point. Æren blev derfor delt mellem Lennart Poggenborg, Fredensborg, kørende i en Morris 12 fra 1937, Jess Werner Nielsen fra Kastrup i en Porsche 356B fra 1961 og Kurt Jensen, Faxe Ladeplads, der klarede turen i en Chevrolet Corvette.

Løbet sluttede ved Store Heddinge Skole med servering af smørrebrød og overrækkelse af præmier.

Her var der desuden en stor købmandskurv til Hans Peter Nielsen fra Klippinge, der efter 26 år som løbsleder nu trækker sig på grund af helbredet. Det var Hans Peter, der i sin tid startede Stevnsløbet, og med et årligt deltagergebyr på 700 kroner pr. deltagende bil har han dermed gennem årene rundet en million kroner til Lions Clubs humanitære arbejde.

Ny leder af Stevnsløbet er Martin Nielsen fra Store Heddinge.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk