18. august 2019
Godsfuldmægtig Lars Honoré går efter 25. marts i gang med at rydde hele det indhegnede område til joller. Indtil da kan jolleejere hente deres ejendele - ellers bliver de fjernet som skrald. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Godsfuldmægtig Lars Honoré går efter 25. marts i gang med at rydde hele det indhegnede område til joller. Indtil da kan jolleejere hente deres ejendele - ellers bliver de fjernet som skrald. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Gjorslev vil åbne op og rydde gammel indhegning for joller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Gjorslev vil åbne op og rydde gammel indhegning for joller
Stevns - 13. marts 2019 kl. 05:35
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det her er den nye godsejers bidrag til at gøre området ved Bøgeskov Havn mere attraktivt, siger godsfuldmægtig Lars Honoré fra Gjorslev Gods, da DAGBLADET møder ham ved stranden og parkeringspladsen lige inden selve havnen, som en ny forening for nyligt overtog og driver videre med udvikling for øje.

Lige bag stranden ligger et indhegnet område, som ser en smule overset og glemt ud. Her har folk med små joller kunne trække dem ind og opbevare dem i de perioder, hvor de ikke har været ude at sejle.

Og ved en lille inspektion tager det ikke lang tid at konstatere, at det er endog rigtig lang tid siden, at flere af de henstillede joller har været på vandet. Man kan også konstatere, at langt de fleste aldrig nogensinde kommer det igen.

Gamle træjoller, som ligger med bunden i vejret, er ganske enkelt rådnet igennem og faldet sammen. Derudover står flere jolle vogne rundt omkring på arealet på flade dæk og er helt rustet sammen.

- Vi har en meget aktiv strandforening, der hvert år gør et stort arbejde for at holde stranden ren og pæn, så badegæster og andre besøgende hernede kan få en god oplevelse. Så kan vi ikke være bekendt at have sådan en skamplet liggende lige midt i det hele. Derfor vil vi tage hegnet ned og rydde arealet, så dette attraktive område kan indgå i de rekreative arealer hernede. Og derfor er det, at jeg siger, at det er den nye godsejers bidrag til at gøre det mere attraktivt at opholde sig her, siger Lars Honoré.

Det bevoksede område ved stranden lige bag Bøgeskov Havn har i en lang årrække været indhegnet og brugt til land-opbevaring af joller og vogne til disse.

- Jeg ved ikke præcis, hvor lang tid, men på de »lig«, der står her, kan man regne ud, at der er tale om mange år. Og den her indhegning til joller har været her alle de 30 år, jeg har været på Gjorslev, lyder det fra godsfuldmægtigen.

Enkelte af jollerne er endnu funktionsdygtige, og nogle få bliver også stadig brugt. Lars Honoré og Gjorslev Gods har dog ikke kontaktoplysninger på brugerne, og derfor har man så sent som i fredags sat en lille annonce i DAGBLADET med ordlyden:

»Opråb fra Gjorslev. Ved udgangen af uge 12 nedlægger vi indhegningen til joller på stranden ved Bøgeskoven Havn. Alle joller og ophaler-vogne skal inden den 25. marts fjernes fra indhegningen. Effekter, der ikke er fjernet, vil blive kørt bort som skrald. Eventuel henvendelse herom til Gjorslev Godskontor.«

- Så har man en chance for at få hentet sine ting, inden vi går i gang med at få ryddet op, siger Lars Honoré, der selv har en lille fiskejolle, og det piner ham at se de misligholdte små både, som for fleres vedkommende er blevet en del af den naturlige bevoksning.

På hegnet ind til området er også sat en seddel op med de samme informationer, som bliver givet i annoncen i avisen.

- Jeg kan ikke sige præcis, hvornår vi går i gang. Men nu har eventuelle ejere frem til 25. marts til at få hentet deres ting. Det synes jeg, er en rimelig tidsfrist, og vi sætter også annoncen i både DAGBLADET og Stevnsbladet et par gange endnu, så skulle der være en god chance for at budskabet kommer ud, forklarer godsfuldmægtig Lars Honoré.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk