24. januar 2019
Denis Virlogeux er i 2014 flyttet til Faxe Ladeplads og er faldet for motiver med maritimt miljø. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Denis Virlogeux er i 2014 flyttet til Faxe Ladeplads og er faldet for motiver med maritimt miljø. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Fransk maler med rod i den danske muld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Fransk maler med rod i den danske muld
Stevns - 13. februar 2018 kl. 14:27
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Denis Virlogeux havde en travl dag i torsdags, da DAGBLADET mødte ham på Kulturloftet. Han havde netop hængt sine billeder op til den aktuelle udstilling, der blev ferniseret lørdag formiddag. Herefter kørte han til rådhuset i Faxe Kommune, hvor der var officiel afsløring af hans portrætmaleri af den afgåede borgmester Knud Erik Hansen.

Om det var det travle dagsprogram, eller om det slet og ret var Denis Virlogeux' mangeårige erfaring, står hen i det uvisse. I det mindste gik der mindre end en time, før alle billeder var hængt op på Kulturloftet til malerens fulde tilfredshed. Så var der en repræsentativ og tematisk opdelt udstilling klar til at modtage gæsterne til ferniseringen.

På Stevns er han formentlig mest kendt som kunstneren bag de to store, trefløjede malerier i Kommunalbestyrelsens mødesal på rådhuset. Andre har besøgt ham den sidste weekend i august til den årlige kulturhøst, når der er Åbne Atelierdøre. Her befinder han sig godt - også selv om denne sammenslutning i nogens opfattelse repræsenterer amatørkunstnerne.

Kulturloftets formand Hans Jørgen Lund Jensen slog i sin ferniseringstale fast, at »Denis Virlogeux er en overordentlig professionel kunstner, der mestrer mange genrer. ... I Denis Virlogeux' arbejder synes man at genfinde alle elementer: formen, farven, lyset«.

Som navnet antyder, stammer Denis Virlogeux fra Frankrig som søn af en historie- og geografilærer, der tog ham med rundt til udstillinger, museer, borge og slotte i Loire, hvor de boede.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Køge tirsdag 13. februar.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk