31. maj 2020
Tidstypiske uniformer blev taget i brug, da Dansk Militærhistorisk Køretøjsforening besøgte Koldkrigsmuseet for niende gang. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Tidstypiske uniformer blev taget i brug, da Dansk Militærhistorisk Køretøjsforening besøgte Koldkrigsmuseet for niende gang. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: En weekend med masser af udenbys aktivitet på Stevnsfort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: En weekend med masser af udenbys aktivitet på Stevnsfort
Stevns - 12. august 2019 kl. 14:17
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For niende gang siden 2011 var Koldkrigsmuseet ikke blot museum, men også genstand for livligt lejrliv hen over en weekend i skolernes sommerferie. Og synet af gamle militærkøretøjer og deres civile ejermænd klædt ud i gamle uniformer bragte for en stund museets gæster på en militær køretur tilbage i tiden.

Det er Dansk Militærhistorisk Køretøjs-forening som i løbet af året holder forskellige træf over hele landet, men de fleste har en forkælrlighed for at mødes på Stevns med Koldkrigsmuseet som omdrejningspunkt.

- Det er jo ligesom de helt rette rammer for netop vores koldkrigskøretøjer, som Jens Fevejle forklarer, der ud over at bo i Køge også er guide på museet i det daglige også er medlem af foreningen for de gamle køretøjer.

I den sammenhæng har han været med til at arrangere træffet helt tilbage fra starten i 2011. I år havde han således taget to meget forskellige biler med. En Willys Jeep M38A1 fra 1960 samt en Dodge Powerwagon fra 1968.

- Der var køretøjer fra, der kom fra Brovst i Nordjylland, Bornholm, Lolland-Falster og Nordsjælland. Fyn var ikke repræsenteret, men ellers dækkede vi landet ganske godt ind med vores privatejede militærkøretøjer, forklarer Jens Fevejle, der allerede er begyndt at glæde sig til næste år, hvor træffet på Stevns runder den tiende afvikling.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge mandag 12. august.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk