26. juli 2021
35 narturlige forhindringer på en 13 kilometer lang rute igennem Gjorslev Bøgeskov skulle forceres. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

35 narturlige forhindringer på en 13 kilometer lang rute igennem Gjorslev Bøgeskov skulle forceres. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: En populær jagt på hesteryg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Billeder: En populær jagt på hesteryg
Stevns - 03. maj 2021 kl. 17:34
Af Erik Nielsen

Gjorslev Jagt var i år også begrænset af corona-restriktioner. Men 40 ryttere og 10 hjælpere samt avisens fotograf havde en fin søndag i den flotte ramme omkring slottet og bøgeskoven.

Den traditionsrige jagt på hesteryg ved Gjorslev Gods har i over 40 år været en begivenhed på godset, og som altid forgik det også i år på den første søndag i maj, hvor de første grønne skud på bøgetræerne som regel er sprunget ud.

I år var dette ingen undtagelse. Bøgen er i gang med at springe ud i Gjorslev Bøgeskov.

Ryttere i deres stiveste puds var samlet for at nyde både jagten og den friske luft i de landlige omgivelser ved det store gods på Stevns.

Gjorslev Jagt er ifølge Østsjællands Rideklub, der står bag arrangementet, en hyggelig og nem jagt for alle, som rides i de ekstraordinært flotte omgivelser på godsets jorder ved slot og skov.

Den nye godsforvalter Carsten L. Jakobsen var med til den obligatoriske morgensamling i slotsgården, hvor han og Alexandra Seifert fra Østsjællands Rideklub bød velkommen. Den videre tur gik ned gennem den historiske Bredgade og ud igennem den hvide port, hvor kursen blev sat ned mod Gjorslev Bøgeskov, og de spæde tegn på bøgeblade anno 2021.

- Det var et flot syn i slotsgården, og jeg var da også med ude på ruten, hvor rammerne var perfekte. Og det var flot arrangement af Østsjællands Rideklub, som vi helt sikkert gerne vil bakke op omkring og måske endda involvere os endnu mere i fremadrettet, lyder det fra godsforvalteren over for DAGBLADET.

Corona-jagt

Jagten startede klokken 10 og strakte sig over cirka tre timer, og arrangøren havde på grund af corona-restriktioner gjort det obligatorisk med tilmelding på forhånd, så det var ikke muligt at tilmelde sig på dagen, da kun 50 kunne deltage. Østsjællands Rideklub vægtede i år flest muligt ryttere til start frem for eventuelle hjælpere tilskuere. Det vil sige, at der i år deltog 40 ryttere og 10 hjælpere, så man holdt sig inden for rammerne af forsamlingsforbuddet.

Normalt deltager mellem 80 og 100 ryttere ved den traditionsrige jagt.

Heste og ryttere begav sig ud på en tur, der strakte sig over 13 kilometer med hele 35 spring undervejs, som alle rytterne skulle forcere, mens tilskuerne og avisens fotograf spændte så til.

En enkelt faldt af

Det er altid lidt nervepirrende, når de store heste skal springe over naturlige forhindringer ude på ruten. Og der var da også en enkelt, der faldt af hesten undervejs.

- Heldigvis skete der ikke noget videre andet end hun fik sig en forskrækkelse, siger Alexandra Seifert fra Østsjællands Rideklub, der oplyser, at den maksimale højde på de 35 naturlige forhindringer undervejs var 80 centimeter, så det er muligt for alle at være med. Heste og ryttere blev delt ind i tre kategorier, hvor A-feltet sprang alle spring, mens B-felt gerne måtte ride uden om nogle af springene.

C-felt blev betragtet som ledsager-feltet deltog i jagten, men sprang ikke over forhindringer.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk