27. september 2020
I midten står de stolte forældre, Dorte og Lars Bønløkke, der mødte hinanden på Gjorslev Gods. De blev gift i 1964 og fik børnene Elisabeth, og Rasmus (der er nummer to og tre fra venstre) samt Camilla (nummer to fra højre). Børnenes ægtefæller er også med på dette billede. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

I midten står de stolte forældre, Dorte og Lars Bønløkke, der mødte hinanden på Gjorslev Gods. De blev gift i 1964 og fik børnene Elisabeth, og Rasmus (der er nummer to og tre fra venstre) samt Camilla (nummer to fra højre). Børnenes ægtefæller er også med på dette billede. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Dorte og Lars faldt for hinanden på Gjorslev og blev til en familie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Dorte og Lars faldt for hinanden på Gjorslev og blev til en familie
Stevns - 23. juni 2019 kl. 05:58
Af Erik Nielsen

1960 var året, hvor demokraten: John F. Kennedy vandt præsidentvalget over Richard Nixon i USA.

arrow Læs også: Ejeren af Gjorslev Gods flytter hjem

Herhjemme kunne man i radioen høre Danmarks største rockidol: Otto Brandenburg, der fik de unge pigers hjerter til at smelte med What do you wanna make those eyes at me for, og Raquel Rastenni tog husmorrollen under kærlig, ironisk behandling i Heksedansen.

Husmoderrollen var noget, som man tog alvorligt på Gjorslev Gods i 1960, og derfor havde man selvfølgelig et hold af husholdningselever i køkkenet, der leverede mad til de over 50 medarbejdere, der var ansat på godset dengang. Blandt eleverne var Dorte og Camilla, der kom til stedet med meget forskellig baggrund.

Fælles for dem begge er, at de blev gift kort tid efter, at de havde været i køkkenet på Gjorslev.

Camilla giftede sig således i 1961 med godsejer Claus Christian Castenskiold, og parret har sammen boet på Hørbygaard ved Holbæk. Og Dorte fandt simpelthen sin udkårne, mens hun var på Gjorslev som 19-årig.

Den dengang 21-årige Lars Bønløkke fra Djursland var nemlig markelev på stedet, og Dorte og han mødtes hver dag i folkestuen (læs: spisesalen) på godset, hvor mandskabet blev bespist.

- Dengang var Sjælland lidt mere fremme i skoene, hvad landbrug angik, så derfor valgte jeg at tage herover i min læretid, husker den 80-årige pensionerede landmand tilbage, da DAGBLADET møder ham og hustruen samt deres tre børn og svigerbørn, som alle er taget til komsammen-arrangement for tidligere elever på Gjorslev Gods.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge lørdag 22. juni.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Fra elev på Gjorslev til Hoffet
19. juni 2019 kl. 05:59 Opdateret: kl. 12:10
arrow Billeder: Over 200 gamle elever besøgte Gjorslev Gods
18. juni 2019 kl. 12:06 Opdateret: kl. 12:06
arrow Elevens værste mareridt: Tyren var løs
18. juni 2019 kl. 11:58 Opdateret: kl. 12:08
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk