22. oktober 2020
Hvis man kigger rigtigt godt efter, så...... Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Hvis man kigger rigtigt godt efter, så...... Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: De små gør store opdagelser på friskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: De små gør store opdagelser på friskolen
Stevns - 17. september 2020 kl. 14:59
Af Erik Nielsen

På årets Naturvidenskabsfestival fordyber Skeltbæk Frikskole sig i de fantastiske videnskabsmænd og kvinder, der har ændret alles syn på vores forunderlige verden.

- Vi vil gennem eksperimenter og gøre os klogere på klodens udvikling. Alle de store opdagelser, der har gjort os til dem vi er idag. Skelbæk friskole vil gerne involvere børn og unge aktivt i science-aktiviteter, så de får nogle praktiske erferinger og hands-on oplevelser, som kan gøre science både vedkommende og konkret, siger Michelle Damskier, der er lærer på Skelbæk Friskole.

Formålet med naturvidenskabfestivallen er at koble aktiviteterne til virkelige problemstillinger, og få en oplevelse af hvordan science anvendes i vores samfund samt hvad de selv bruger science til.

- Forhåbentlig kan vi give eleverne en masse oplevelser med i rygsækken, som kan have betydning for deres fremtidige arbejde og udvikling af naturfaglige kompetencer, lyder det fra Michelle Damskier, der i denne uge har været vidne til at kommunens nordligste friskole har haft alle i indskolingen - det vil sige fra 0.klasse til 3.klasse, til at deltage i en mikroforskerkonkurrencen.

Det skete tirsdag, de yngste elever blev uddannet til at blive store opdagere.

Mikroforskermetoden består af syv trin, hvor eleverne skulle formulere problemstillinger, gætte sig frem til potentielle hypoteser, lægge planer for undersøgelser, hente viden gennem disse og til sidst bekræfte eller afkræfte deres hypotese.

- Vi var så heldige at få hjælp af Rasmus Elvekjær fra Stevns Naturcenter, Louise Villumsen fra Faxe Kommune samt Lenette Schunck og Kari Hald, der er projektleder fra Lejre kommune, forklarer Michelle Damskier.

Alle klasser på Skelbæk Friskole vil i ugerne op til festivalen arbejde med temaet på forskellig vis, og torsdag den 8. oktober 2019 holder skolen forskellige oplæg og forsøg for hinanden på skolen og fortæller om »Store opdagelser«.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk