25. oktober 2021
En vissen gren på en skovsti får betydning, hvis man ofrer den opmærksomhed. Måske er det i virkeligheden en slange - eller en pil, der viser vejen frem? Foto: Bjørn Hernes
En vissen gren på en skovsti får betydning, hvis man ofrer den opmærksomhed. Måske er det i virkeligheden en slange - eller en pil, der viser vejen frem? Foto: Bjørn Hernes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Betydningsfulde fotos udstilles på Kulturloftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betydningsfulde fotos udstilles på Kulturloftet
Stevns - 22. september 2021 kl. 19:38

Af Henrik Fisker
Kulturloftets næste udstilling ferniseres på lørdag 25. september kl. 11.00, hvor den norskfødte billedkunstner Bjørn Hernes viser et udvalg af sine fotografiske værker.

Han er uddannet som indretningsarkitekt med en alsidig kunstnerisk karriere, der omfatter både teatervirksomhed, tv-produktioner, spille- og reklamefilm foruden koncertproducent og leder af pinsekarnevallet i København i tre år i 90'erne.

Siden 2009 har han arbejdet med fotografiet som medie og kunstnerisk udtryksform. Det er fra denne periode, at hans aktuelle udstilling på Kulturloftet stammer.

I Kulturloftets præsentation af kunstneren hedder det bl.a.:

»Bjørn Hernes undersøger det, som han ser, og leger med den virkelighed, som fotografiet påstår at afbilde. Han opsøger tilfældigheder og gør stedet ikke-tilfældigt. Giver stedet betydning. Det, som fascinerer ham, er ikke det fantastiske, ikke det smukke, ikke det særegne, ikke det pæne eller smukke. Heller ikke det mystiske. Men det banale. Fordi det som banalitet er defineret som uinteressant. Han finder det skjulte i det skjulte. Fascinationen over det, som altid findes bagved, som han ikke umiddelbart får øje på. Man kan måske sige, at Bjørn Hernes iværksætter det oversete, gør det aktivt. Det er begivenhedsløse begivenheder. Eller begivenhedsløse landskaber«.

Udstillingen kan efter ferniseringen ses i Store Heddinge Biblioteks betjente åbningstid til og med lørdag 23. oktober.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk