20. juni 2019
Digteren og musikeren Benny Andersen - her fotograferet ved en koncert på Klinten Kursuscenter i Rødvig - mindes ved sangaftener i bl.a. Hellested Kirke. Foto: Henrik Fisker
Digteren og musikeren Benny Andersen - her fotograferet ved en koncert på Klinten Kursuscenter i Rødvig - mindes ved sangaftener i bl.a. Hellested Kirke. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Benny Andersens digte kan genhøres i kirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Benny Andersens digte kan genhøres i kirken
Stevns - 16. januar 2019 kl. 14:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I fire sogns-pastoratet: Hellested, Store Spjellerup, Smerup og Vemmetofte er der normalt gudstjeneste i kirkerne hver anden søndag skiftevis kl. 9.00 og 10.30.

Men som et eksperiment har menighedsrådene besluttet at aflyse morgengudstjenesterne kl. 9.00 i årets tre første måneder. I stedet vil der i januar, februar og marts blive holdt en halv times sangaften med meditation, musik og poesi. Med nyligt afdøde Benny Andersens digte og sange som omdrejningspunkt vil organist Maria Christensen og kirkesanger Uffe Jonas gå på opdagelse i den folkekære digters overflod af skønne og finurlige tekster og musik. Der bliver plads til både solosange, fællessange og andagt.

Benny Andersen er den mest læste og sungne moderne danske lyriker. Han behandlede det danske sprog på en underfundig måde, hvor han bragte ordspil og anden leg med ord ind i lyrikken i kombination med humor, skæve synsvinkler og små puf til danskernes dobbeltmoral, hedder det i kirkebladet for de fire sogne.

Den første sangaften i Hellested Kirke er næste tirsdag 22. januar kl. 17.00. Næste gudstjeneste bliver søndag 3. februar kl. 10.30.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk