16. juni 2021
Lyderslev Kirke. Foto: Jens Wollesen
Lyderslev Kirke. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansætter organist og korleder i kirker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansætter organist og korleder i kirker
Stevns - 03. juni 2021 kl. 17:40
Af Henrik Fisker

Menighedsrådet i Lyderslev og Frøslev har ansat såvel en organist som en korleder til kirkerne i Lyderslev og Frøslev. De to nyansatte erstatter Lone Sand, der er fratrådt 1. februar, men som indtil da bestred begge funktioner.

Den nye korleder Mai-Britt Nielsen er vokset op i Lund, og faktisk startede hun selv med at synge i Lyderslev Ungdomskor, da hun var barn. Nu er hun tilbage, meget kompetent og med stor interesse som korleder, hedder det i en menighedsrådets præsentation af hende. Hun tiltrådte stillingen som korleder 1. maj, da koret vendte tilbage efter coronapausen. Koret er for alle børn og unge, drenge og piger, der er glade for at synge, i alderen 10-20 år. Koret øver hver tirsdag i Lyderslev konfirmandstue.

Den nye organist tiltrådte 1. juni og hedder Birthe Litrup og bor på Vemmetofte Kloster. I en præsentation i det nye kirkeblad kalder hun sig selv for »gammel i gårde« som organist i Folkekirken, selv om kirkemusik ikke var hendes første fag.

»Et godt øje og øre til orgelmusikken har jeg haft, lige siden jeg som ung var kirkesanger ved Århus Domkirke. Først stod den på musikvidenskab ved Aarhus Universitet. En fuld cand.mag. eksamen blev det til, da jeg senere supplerede med retorik som sidefag. Men i de unge år tog sangen over. Jeg kom på musikkonservatoriet og blev uddannet klassisk sanger og sangpædagog. Allerede i studietiden konkurrerede jeg mig ind i DR-kammerkoret, hvor jeg tjente mit brød i samfulde 27 fantastiske år - år fyldt med rige kunstneriske oplevelser i ind- og udland. Vel vidende, at sidste salgsdato nås tidligt i sangerfaget, vendte jeg i god tid tilbage til min gamle kærlighed: kirkemusikken. Efter bestået PO-eksamen en kold decemberdag i 1997, har jeg så at sige ikke været af orgelbænken«, skriver den nye organist om sig selv.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk