16. december 2017
- Vi er blevet den lokale skole på Sydstevns - ikke mindst efter, at Boestofteskolen lukkede, siger  Anne Sofie Bay-Jørgensen, der fejrer 30 års-jubilæum som lærer på Stevns Friskole. Foto: Henrik Fisker
- Vi er blevet den lokale skole på Sydstevns - ikke mindst efter, at Boestofteskolen lukkede, siger Anne Sofie Bay-Jørgensen, der fejrer 30 års-jubilæum som lærer på Stevns Friskole. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anne Sofie er en fuldblods friskolelærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne Sofie er en fuldblods friskolelærer
Stevns - 11. august 2017 kl. 13:24
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det siger måske lidt om Stevns Friskoles selvopfattelse, at den ikke har planlagt en stor reception i anledning af, at den her ved skoleårets start har eksisteret i 40 år. Så lang tid er der gået, siden en flok entusiastiske ildsjæle og skoleleder Aksel Bording i 1977 bød de første elever velkommen på en helt ny skole i Rødvig.

Derimod holder den veletablerede friskole reception på mandag for én af sine trofaste medarbejdere. Anne Sofie Bay-Jørgensen har været ansat som lærer på stedet i samfulde 30 år og er dermed den medarbejder, der har længst anciennitet. Hun har med andre ord været på stedet i tre fjerdedele af skolens levetid.

- I de første år blev vi tilvalgt af forældre, der bevidst søgte det grundtvig-koldske ståsted i undervisningen. De boede ofte langt fra skolen. I dag bor mindst 90 procent af forældrene i Rødvig eller Store Heddinge, og så tager de det med vores åndelige grundlag med i pakken. Vi er blevet den lokale skole på Sydstevns - ikke mindst efter, at Boestofteskolen lukkede, siger Anne Sofie.

Det betyder, at forældrene er mere forskellige i dag end tidligere.

- De stiller større krav til skolen end for en generation siden, og det er kun godt. Men det betyder samtidig, at vi er udfordret på fællesskabet. Vores værdigrundlag bygger på en holistisk tankegang, som siger, at det ikke kun er det enkelte barns udvikling, som er i fokus, men det at være en del af hele skolens fællesskab. Netop her er dialogen med forældrene vores vigtigste drivkraft. Uden den er det svært at få et barn til at trives - såvel fagligt som socialt, siger Anne Sofie.

Stevns Friskole holder reception for Anne Sofie Bay-Jørgensen mandag 14. august kl. 13-15.

Læs hele interviewet med Anne Sofie i DAGBLADET Stevns fredag eller få adgang via e-avisen her sn.dk/kategori/1437

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk