14. maj 2021
Ankesagen om drabet på Anders Mark Hansen skal for Østre Landsret i næste uge. Billedet af gravstedet bringes efter aftale med Anders' stedfar Jan Poulsen.
Ankesagen om drabet på Anders Mark Hansen skal for Østre Landsret i næste uge. Billedet af gravstedet bringes efter aftale med Anders' stedfar Jan Poulsen.
Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anders-drabet: Ny advokat går benhårdt efter frifindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders-drabet: Ny advokat går benhårdt efter frifindelse
Opdateret 30. oktober 2013 kl. 10:02
Stevns - 19. oktober 2013 kl. 10:45
Af Camilla Bjørkman Aagaard

Den 3. marts sidste år blev den 22-årige mekaniker Anders Mark Hansen fundet dræbt ved sin bil i Fællesskov ved Rødvig på Stevns. Han var blevet mishandlet med slag og spark, bagbundet og til sidst kvalt med strips og efterladt i skoven.

34-årige Thorsten Thomsen fra Stevns blev i retten i Roskilde idømt 13 års fængsel for drabet. Den nu 29-årige Ronni Lauenborg Elg blev kendt medskyldig i drab, fordi han var klar over, at der skulle ske noget slemt, og fordi han ikke handlede og tilkaldte hjælp.

Thorsten Thomsen og Ronni Lauenborg Elg var sammen kørt ud i skoven, hvor Thorsten Thomsen ifølge anklageren havde en aftale med Anders Mark Hansen. Han var angiveligt sygeligt jaloux over, at Anders Mark Hansen havde sms'et med hans kæreste. I byretten skød de to skylden på hinanden og forklarede, hvordan den anden var gået amok og havde dræbt Anders, mens de selv sad tilbage i bilen stive af skræk uden at kontakte politiet. Dommere og nævninge var i byretten enige i deres dom over de to mænd og lagde vægt på, at det var Thorsten Thomsens baseballbat og strips, der var blevet brugt ved drabet.

arrow Læs også: En afsluttet, bestialsk mordsag fra Stevns tages op i dokumentar
Intet væsentligt nyt

Til ankesagen i Østre Landsret har Thorsten Thomsen fået ny forsvarsadvokat, da hans tidligere forsvarer Kim Holst i mellemtiden er blevet dommer. Den nye forsvarer, Mikkel Cramer, er ikke meget for på forhånd at afsløre sin taktik til at få sin klient frifundet:

- Vi kommer ikke med væsentligt nyt materiale i forhold til det, der blev præsenteret i byretten. Det er jo en prøvelse af sagen en gang til. Men alle folk er selvfølgelig forskellige, jeg gør tingene på en anden måde end min forgænger. Vi går benhårdt efter en frifindelse, siger han til DAGBLADET.

I byretten stillede Thorsten Thomsens forsvarer tydeligt spørgsmålstegn ved, om hans klient overhovedet kunne have begået drabet, da han bruger krykker efter en operation efter en arbejdsulykke. Men flere vidner fortalte, hvordan de havde set ham gå ubesværet, og hvordan man kan overkomme meget, når man er på morfin.

Bandidos-forbindelse

Thorsten Thomsen forklarede, hvordan Anders Mark Hansen havde opsøgt ham for at få hjælp, da han angiveligt var raget uklar med Bandidos. Om Mikkel Cramer vil forsøge at få underbygget den historie yderligere, vil han ikke sige noget om, før ankesagen begynder.

Henrik Stagetorn, der ligesom i byretten repræsenterer Ronni Lauenborg Elg, fortæller, at de også går efter frifindelse, og hvis det ikke er muligt, så en strafnedsættelse.

Ankesagen begynder på mandag, løber over syv retsdage og afsluttes den 30. oktober.

arrow Advokat: Vidne i drabssag løber stor personlig risiko
27. februar 2017 kl. 14:09 Opdateret: kl. 16:18
arrow Nyt vidne i bestialsk mordsag hævder dømt ikke dræbte
26. februar 2017 kl. 07:58 Opdateret: kl. 06:16
arrow Drabschef: Fantastisk følelse at opklare drabet på Anders
23. december 2016 kl. 17:41 Opdateret: kl. 12:37
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk