16. december 2017
SF?s gruppeformand Jacob Mark - som har en fortid som elevrådsformand på Køge Gymnasium - tager nu sagen om afstandskriteriet op i Folketinget.
SF?s gruppeformand Jacob Mark - som har en fortid som elevrådsformand på Køge Gymnasium - tager nu sagen om afstandskriteriet op i Folketinget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle står bag elever fra Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle står bag elever fra Stevns
Stevns - 25. april 2017 kl. 13:09
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Presset stiger på undervisningsminister Merete Riisager (LA) for at ændre det såkaldte afstandskriterium, der senest har betydet, at Køge Gymnasium har afvist 52 elever, fordi de bor for langt væk fra gymnasiet. 10 af disse elever kommer fra det sydlige Stevns, hvor afstanden til Køge er længere end for andre ansøgere fra bl.a. Ishøj, Greve og Solrød, der modsat Stevns har sine egne gymnasier. Det samme gælder for 29 elever fra Faxe og Faxe Ladeplads-området.

arrow Læs også: Samråd blødte ikke minister op for afviste elever

Sagen kommer til drøftelse tirsdag 2. maj, når der næste gang er møde i kredsen af partier bag gymnasieforliget. Her deltager alle partier minus Enhedslisten og Alternativet.

- Jeg tror på, at vi kan ændre dette her. Derfor har jeg bedt om at få sagen fra Køge Gymnasium på dagsordenen til dette møde. Jeg er ret sikker på, at der er bred forståelse blandt forligspartierne for, at de nuværende regler ikke dur, siger Jacob Mark (SF).

Han efterlyser mere fleksibilitet i regelsættet:

- Køge-sagen viser, at fordelingsudvalget må have friere rammer og kunne dispensere fra afstandskravet, når det ikke giver mening. Vi bør arbejde for, at de 10 elever fra Stevns tilgodeses først, for de har ikke et nærmere gymnasium at søge ind på. Jeg vil endda sige, at de er vanskeligere stillet end de afviste elever fra Faxe, som jo kan søge til gymnasierne i Næstved og Haslev. De kan de stevnske elever ikke med rimelighed gøre, siger han.

Jacob Mark er selv student fra Køge Gymnasium, hvor han var elevrådsformand.

- Jeg gik selv i klasse med en række elever fra Stevns og kan slet ikke forestille mig, at de ikke skulle være der, siger han.

arrow Nej til ekstra klasse for afviste gymnasieansøgere
19. maj 2017 kl. 12:48 Opdateret: kl. 12:48
arrow Officielt nej til hjælp fra minister i gymnasiesag
17. maj 2017 kl. 13:09 Opdateret: kl. 13:09
arrow Ungdomsråd: Unge fra Stevns diskrimineres
16. maj 2017 kl. 14:00 Opdateret: kl. 14:00
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk