24. oktober 2019
Kulturloftet gennemførte i jubilæumsåret en klarinetfestival med offentlige koncerter ni dage i træk. Tegning af logo: Bjarne Hansen
Kulturloftet gennemførte i jubilæumsåret en klarinetfestival med offentlige koncerter ni dage i træk. Tegning af logo: Bjarne Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aktivt jubilæumsår i Kulturloftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktivt jubilæumsår i Kulturloftet
Stevns - 12. april 2018 kl. 06:15
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2017 var en særlig sæson i Kulturloftet, hvor foreningens 25 års-jubilæum blev fejret på behørig vis. På generalforsamlingen i Snurretoppen i påskeugen så formand Hans Jørgen Lund Jensen tilbage på et år, hvor foreningen virkelig har markeret sig.

De mange aktiviteter er imidlertid kun i begrænset omfang dækket ind via kommunale støttekroner, og det fik et medlem på generalforsamlingen til at opfordre til en forhøjelse af det faste tilskud fra kulturpuljen, da det ikke har været reguleret i mange år. Formanden kunne oplyse, at bestyrelsen af samme grund har bedt om en forhøjelse af tilskuddet, men udvalget for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme har valgt at fastholde bevillingen på det nuværende niveau.

Jubilæumsåret blev markeret ved otte udstillinger på Kulturloftet, hvor alle inviterede kunstnere tidligere har udstillet i de 25 år, der er gået. Det er kommet en række seværdige udstillinger ud af, og de har været godt besøgt.

Omkring selve jubilæumsdagen i juni arrangerede Kulturloftet en klarinetfestival med en daglig kammermusikkoncert i ikke mindre end ni dage, hvor klarinetten indgik i forskellige musikalske genrer. Besøgstallet kunne have været bedre, men det blev til mange fine koncertoplevelser, som har høstet stor ros fra mange sider.

Ud over udstillingerne og koncerterne har Kulturloftet arrangeret udflugter til udstillinger og gallerier uden for Stevns - bl.a. til Vendsyssel Kunstmuseum, hvor Niels Larsen Stevns' faste udstilling blev besøgt. Også en tur til Michael Kviums kontroversielle udstilling: Europa på Kunstmuseet Arken i Ishøj blev gennemført med pænt deltagerantal.

Også i den kommende sæson bliver der ture og udflugter - bl.a. en weekendtur til De Fynske Malere i efteråret og et besøg på Arkens udstilling om Vincent van Gogh.

Ved valget til bestyrelsen var der genvalg til Anna Veng, Ulla Thornberg og Torben Højby Hansen. Bestyrelsen er siden sidste generalforsamling blevet suppleret af Anette Porslund.

Jens Carl Jørgensen blev genvalgt som Kulturloftets ene revisor, mens Marianne Duelund blev nyvalgt som den anden i stedet for Dorthe Kanneworff, der ikke ønskede genvalg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk