21. november 2017
Rektor Peter Schiødt fra Køge Gymnasium forklarer, at det er op til undervisningsminister Merete Riisager at lave reglerne om. Gymnasieskolerne kan ikke bedømme elever individuelt, men er underlagt et afstands-kriterium i bekendtgørelsen for optag på gymnasiet. Foto: Jens Wollesen
Rektor Peter Schiødt fra Køge Gymnasium forklarer, at det er op til undervisningsminister Merete Riisager at lave reglerne om. Gymnasieskolerne kan ikke bedømme elever individuelt, men er underlagt et afstands-kriterium i bekendtgørelsen for optag på gymnasiet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 52 afvist på gymnasium fordi de kommer fra Stevns og Faxe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

52 afvist på gymnasium fordi de kommer fra Stevns og Faxe
Stevns - 21. april 2017 kl. 12:30
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mikkels far Nicolai Bertram Kristensen er rasende og frustreret. Familien bor i Rødvig på det sydlige Stevns, og hans søn er netop blevet afvist på Køge Gymnasium med den begrundelse, at han bor for langt væk fra gymnasiet.

arrow Læs også: Samråd blødte ikke minister op for afviste elever

- Ikke desto mindre er Køge Gymnasium, netop det gymnasium, som ligger tættest på Stevns og Rødvig, hvor vi bor. Det betyder, at hvis min søn havde søgt Solrød eller andre gymnasier, så bor han endnu længere væk, det virker håbløst og fuldstændig ude i hampen at afvise ham på det grundlag, siger Nicolai Bertram Kristensen til DAGBLADET.

Og Mikkel er ikke ene om at få en afvisning på grund af at han bor for langt væk fra gymnasiet. Det drejer sig om 52 elever, hvoraf de fleste kommer fra Store Heddinge og Rødvig på Stevns - foruden Faxe og Faxe Ladeplads. Samtlige afvisninger er sket på grund af afstandskriteriet og uden mulighed for individuel vurdering.

- Nye regler indebærer, at rektorerne i praksis ikke har nogen mulighed for at foretage et kvalificeret skøn på baggrund af hverken menneskelige, samfundsmæssige eller faglige hensyn, siger rektor for Køge Gymnasium, Peter Schiødt.

Det er bekendtgørelsen om optagelse på de gymnasiale uddannelser, som fremover lægger et afstandskriterium til grund for, om de unge kan blive optaget på det ønskede gymnasium.

- På et møde i Gymnasiernes Bestyrelsesforening den 21. marts fortalte undervisningsminister Merete Riisager, at man er i gang med at se på mulighederne for at ændre bekendtgørelsen. Men det vil i givet fald først træde i kraft fra 2018, så på nuværende tidspunkt er den eneste mulighed for forældrene, at bruge hver enkelts individuelle klageret over afvisningen. Om klagerne så fører til noget er en anden sag. Og jeg må gøre opmærksom på, at vi fra Køge Gymnasiums side ikke har vi mulighed for at foretage en selvstændig vurdering, siger rektor Peter Schiødt til DAGBLADET.

Du kan læse mere på Stevns-siderne i DAGBLADET Køge fredag 21. april.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Nej til ekstra klasse for afviste gymnasieansøgere
19. maj 2017 kl. 12:48 Opdateret: kl. 12:48
arrow Officielt nej til hjælp fra minister i gymnasiesag
17. maj 2017 kl. 13:09 Opdateret: kl. 13:09
arrow Ungdomsråd: Unge fra Stevns diskrimineres
16. maj 2017 kl. 14:00 Opdateret: kl. 14:00
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk