22. marts 2019
Formanden for Storehedinge Fugleskydningsselskab: Thomas Overgaard deltog som gæsteskytte, da Det Nordlige Stevns af 1882 afviklede årets skydning. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Formanden for Storehedinge Fugleskydningsselskab: Thomas Overgaard deltog som gæsteskytte, da Det Nordlige Stevns af 1882 afviklede årets skydning. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 44 skytter kårede en fuglekonge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

44 skytter kårede en fuglekonge
Stevns - 13. juli 2018 kl. 06:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle de gamle traditioner blev holdt i hævd, da den årlige fugleskydning i Det Nordlige Stevns af 1882 blev afholdt mandag på Restaurant Udsigten ved Strøby Strand.

Skytterne mødtes kl. 7 til morgenkaffe, og i foreningen er det altid spændende, hvor mange der møder op. I år var der 44 skytter, hvilket svarer nogenlunde til det normale og præcis det samme antal som sidste år.

Normalt er det sidste års kongeskytte, der skal løsne det første skud for den afgående fuglekonge. Men i år havde han meldt afbud, så man blev enige om, at æren skulle tilfalde den skytte, der trak det højeste nummer i skyderækkefølgen. Det blev Carsten Dehn Petersen, og han viste sig æren værdig ved at skyde toppen ned til den afgående fuglekonge: Alex Hertz-Ladiges.

Efter en - for fuglen - opslidende formiddag, hvor skytterne viste deres glimrende træfsikkerhed med de gamle Reminton rifler fra 1867, blev det tid til den traditionsrige frokost, hvor der i år var 49 deltagere.

Under frokosten bliver der holdt tale for dronningen, for fædrelandet, for flaget og for æresmedlemmerne - dem har foreningen fem af. Til sidst bliver der læst op fra protokollen for at høre, hvad der skete i foreningen for 50 år siden.

Efter frokosten fortsatte skydningen, til brystpladen faldt, og bestyrelsen kunne trække sig tilbage og gennemgå medlemslisterne for at finde ud af, hvem der havde vundet de 22 gevinster.

Brian Karlsen blev årets fuglekonge efter, at Preben Petersen havde skudt brystpladen ned. Andenpræmien gik til Peder Olsen og tredjepræmien til Flemming Dehn Petersen.

Der blev i løbet af dagen afgivet 252 skud - 30 flere end sidste år. Der blev solgt 329 skydekort (medlemskort) - 46 flere end sidste år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk