21. februar 2020
Sådan så det ud, da Stevns Kommune var ude for at besigtige området, hvor Klippinge Borgerforening ønsker sig en bypark. Det var en ret våd affære vil deltagerne sikkert huske. Privatfoto
Sådan så det ud, da Stevns Kommune var ude for at besigtige området, hvor Klippinge Borgerforening ønsker sig en bypark. Det var en ret våd affære vil deltagerne sikkert huske. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 100.000 kroner til Klippinge Bypark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100.000 kroner til Klippinge Bypark
Stevns - 21. september 2019 kl. 15:04
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Friluftsrådets har uddelt 1,1 millioner kroner til 12 projekter i Region Sjælland. De 100.00 kroner går til realiseringen af en en bypark i Klippinge, og dermed har projektgruppen, som arbejder på at skabe en bypark ved Klippinge, fået hul på bylden i forhold til at realisere drømmen om parken.

arrow Læs også: Flot fremmøde til møde om bypark i Klippinge

I Friluftsrådets begrundel, lydet det, at det er et tilskud til etablering af bypark med friluftsfaciliteter. Og pengene er til udgifterne til beplantning, der skal skabe et mere rigt naturindhold og derved få flere ud i det fri.

Projektet som skal placeres ud mod omfartsvejen på Bjælkerupvej og løber op i 1,2 mio. kroner, og projektgruppen har foreløbigt fået et tilsagn om 260.000 kroner, så langsomt tager projektet form.

Men Klippinge har i den grad også brug for støtte fra borgere på Stevns. Ikke nødvendigvis økonomisk, men giv et »synes godt om« på projekt Klippinge Bypark på Underværkers hjemmeside. Det vil de blive rigtige glade for i projektgruppen.

Det er nu også muligt at sponsere via MobilePay på 626085.

Der er udarbejdet et projekt, som er godkendt af kommunen, og der er givet fuldmagt og by- og landzonetilladelse og brugsret til arealet til Bypark.

Projektet indeholder en multi- og kælkebakke, cirka en kilometer med stier, plantecirkler og blomsterengblanding, skraldespande, hundelufterplads, infotavler, aktivitetsredskaber, shelter med bålplads og bordbænkesæt.

Det er Borgerforeningen, som står bag projektet, som igen består af repræsentanter fra byens foreninger.

Alle opgaver udføres af frivillige, og det er første projekt i den størrelse, hvor foreningen skal søge om midler til at få det op at stå - og der skal desuden oprettes to teams af frivillige til renholdning og vedligehold af den fremtidige park.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk