17. december 2017
Sejer Folke, kontaktperson for Enhedslisten: - Vi har haft nogle samarbejdsproblemer med Betina Baden omkring arbejdsformen, men der er ingen politiske uoverensstemmelser. Foto: Henrik Fisker
Sejer Folke, kontaktperson for Enhedslisten: - Vi har haft nogle samarbejdsproblemer med Betina Baden omkring arbejdsformen, men der er ingen politiske uoverensstemmelser. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EL: Knas i samarbejdet inden bruddet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EL: Knas i samarbejdet inden bruddet
Stevns KV17 - 04. oktober 2017 kl. 13:52
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med Betina Badens opstilling som enkeltkandidat til kommunevalget falder der nu nyt lys over begivenhederne, der i midten af september førte til et brud mellem hende og Enhedslisten Stevns, skriver DAGBLADET Stevns onsdag.

arrow Læs også: Kandidat ramt af borgerligt ombud

Betina Baden har hidtil nævnt stigende arbejdspres som årsagen til, at hun pludselig valgte at trække sig som kandidat for Enhedslisten. Men efter, at hun tirsdag har meldt sig ud af partiet og samtidig har anmeldt til Stevns Kommune, at hun stiller op som enkeltkandidat, har Enhedslisten valgt at løfte sløret for, hvad der gik forud for bruddet med Betina Baden.

- Vi har haft visse samarbejdsvanskeligheder med Betina hen over sommeren. Det er ikke på det politiske plan, hvor hun har profileret partiet flot, men det handler om måden at arbejde på, når man er kandidat for et politisk parti. Vi er vant til at træffe beslutningerne i fællesskab, siger Sejer Folke, der er kontaktperson for Enhedslisten Stevns.

På den baggrund besluttede bestyrelsen på et møde 11. september at opfordre Betina Baden til at opgive sin plads på kandidatlisten som nr. 2 og rykke længere ned ad den prioriterede liste.

- Vi har udtrykkeligt opfordret hende til at gøre det frivilligt, for vi kan ikke som bestyrelse overtrumfe en beslutning truffet af generalforsamlingen, som opstillede hende. Men Betina afviste at rykke længere ned, og på den baggrund besluttede vi at indkalde til et nyt opstillingsmøde for at lade medlemmerne afgøre sagen. Det blev imidlertid overhalet indenom, da Betina selv dagen efter trak sig fra såvel kandidatlisten som bestyrelsen. Her gengav vi hendes version i en pressemeddelelse, hvor hun oplyste, at hun ikke havde tid til at være kandidat på grund af stigende arbejdspres, siger Sejer Folke.

Han tilføjer, at Enhedslisten ingen ønsker har om at optrappe konflikten med sin tidligere kandidat.

- Vi vil tværtimod gerne takke hende for indsatsen - ikke mindst omkring den borgerdrevne udvikling i Strøby Egede. Det var flot arbejde, siger han.

Betina Baden bekræfter i store træk Sejer Folkes udlægning af forløbet, men tilføjer, at hun har fået medhold fra Enhedslistens politiske organisation i, at hun har retten på sin side.

- Jeg er kommet til den overbevisning, at der er brug for andre samarbejdsformer i Enhedslisten Stevns - ikke i partiet generelt. Jeg tænker tilbage på tiden i Enhedslisten som meget ineffektiv med et utal af møder og diskussioner. Jeg har været med til at skrive papirer om og om og om igen uden at komme nogen vegne, og det ligger ikke til mit temperament. Så det er ikke forkert, når jeg meldte ud, at jeg ikke havde tid og overskud til at være kandidat for dem. Nu ser jeg frem til at være en fri kandidat, hvor jeg selv kan tilrettelægge min valgkamp, siger hun.

arrow Betina Baden går solo til valget
04. oktober 2017 kl. 13:31 Opdateret: kl. 13:42
arrow Betina Baden har trukket sig
20. september 2017 kl. 13:02 Opdateret: kl. 13:02
arrow Valgmøde kun for kvinder i Tinghuset
11. september 2017 kl. 14:46 Opdateret: kl. 13:35
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk