20. juni 2021
Klavs Bruun Jørgensen havde kaldt til træning på den kampfri mandag i Kumamoto, hvor landstræneren forberedte sit hold på mødet med Tyskland.
Klavs Bruun Jørgensen havde kaldt til træning på den kampfri mandag i Kumamoto, hvor landstræneren forberedte sit hold på mødet med Tyskland.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Velkendt modstand giver VM-holdet tryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Velkendt modstand giver VM-holdet tryghed

Sydkorea blev et ubehageligt bekendtskab for håndboldkvinderne. Mod Tyskland venter en anderledes velkendt modstander med en spillestil, der ligner den danske.

Sport - 02. december 2019 kl. 20:00
Af Ritzau

To kampe på to dage havde givet håndboldkvinderne ømme lemmer og trætte hoveder, da de mandag troppede op til træning i Kumamoto på VM's første kampfri dag.

Nogen hård arbejdsdag var der dog ikke lagt op til. Kroppene skulle holdes i sving, og derudover handlede det primært om forberedelse til den meget vigtige kamp mod Tyskland tirsdag.

I modsætning til mødet med Sydkorea kommer spillerne på mere velkendt territorium mod tyskerne, der ikke mønstrer de samme lette ben og uortodokse kombinationer.

- De er mere fastlagte i deres løbebaner, og det passer bedre til den måde, vi griber tingene an på. Sydkoreanerne var meget bevægelige, mens tyskerne er lidt mere stilrene, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

- Det er et hold med stor fysik, og vi kan godt lide at spille med musklerne, så det ligger på mange måder rigtig godt til os, siger landstræneren.

Mod Sydkorea fik danskerne fem udvisninger alene i første halvleg. Da man efter pausen havde fået indstillet sig på den anderledes opgave, fik spillerne meget bedre fat.

Så lang tid kommer der ikke til at gå, før der er tjek på de tyske spilmønstre.

- Jeg føler ikke det samme behov for at kværne mange kampe igennem på video for at få indtryk af, hvad det er for en modstander, siger stregspilleren Kathrine Heindahl.

- Det er jo meget mere, hvad vi er vant til fra den hjemlige liga. Lidt større bevægelser, lidt tungere. Det er de systemer, vi kender, og der kommer ikke så meget uventet, vurderer hun.

Tyskland er kommet til Japan med en ret urutineret trup, hvor kun én spiller er noteret for mere end 100 landskampe.

Til sammenligning er der fem på det danske hold, der har rundet det skarpe hjørne, og den større erfaring kan sagtens blive et våben.

- Kan vi presse dem lidt psykisk, er det værd at tage med, siger Kathrine Heindahl.

- Man kan godt komme med nogle kommentarer undervejs og fortælle de her unge spillere, at vi har lidt flere internationale kampe, og at vi som hold godt kan lide at spille fysisk. Det kan godt kyse dem, tror jeg, siger hun.

Kampen har stor betydning i en pulje, hvor fem hold kæmper om de tre øverste pladser, der giver adgang til mellemrunden.

Både Danmark og Tyskland har tævet hjælpeløse Australien, men tyskerne leverede på førstedagen en lille overraskelse ved at slå Brasilien. Vinderen af tirsdagens duel står med gode kort i jagten på avancement.

Danmark og Tyskland mødtes senest i VM-ottendedelsfinalen i Magdeburg for to år siden, hvor Danmark ekspederede de tyske værter ud af turneringen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?