3. august 2021
Mikkel Hansen kommer igen til at stå over for den spanske forsvarskæmpe Viran Morros i fredagens semifinale. Her jubler Morros under VM-kvartfinalen i 2015, hvor spanierne vandt efter et sejrsmål i de sidste sekunder.
Mikkel Hansen kommer igen til at stå over for den spanske forsvarskæmpe Viran Morros i fredagens semifinale. Her jubler Morros under VM-kvartfinalen i 2015, hvor spanierne vandt efter et sejrsmål i de sidste sekunder.
Foto: Mohammed Dabbous/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VM-brag bliver gensyn med aldrende spaniere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

VM-brag bliver gensyn med aldrende spaniere

Danmark får rutineret modstand i semifinalen mod et spansk hold med hele 11 spillere over 30 år. De snu spaniere bliver en taktisk udfordring for landstræneren.

Sport - 28. januar 2021 kl. 20:00
Af Ritzau

Det bliver en genopførelse af en gammel klassiker, når håndboldlandsholdet møder Spanien i semifinalen ved VM.

Ikke blot stod de to nationer over for hinanden i afgørende kampe i både 2011, 2013 og 2015: Mange af de spanske spillere fra dengang er stadig med.

arrow Læs også: Landstræner giver skrantende overtalsspil en ny chance

- Det er lige nu det mest rutinerede landshold i verden. Jeg ved ikke, hvor mange år de drenge har spillet sammen, men det er rigtig mange, siger landstræner Nikolaj Jacobsen om fredagens modstander.

Et blik på den spanske VM-trup afslører da også et hold med rigtig mange spillere i den tunge ende af aldersskalaen.

Seks mand er over 34 år, og hele 11 spillere har rundet de 30. Der er fem gengangere fra det hold, der for otte år siden vandt VM ved at gennemprygle Danmark i finalen.

- Det bliver ungdommen mod det lidt ældre hold, og specielt taktisk bliver det en spændende udfordring for os, siger Nikolaj Jacobsen.

Mens spanierne strøg forholdsvis ubesværet i semifinalen ved at slå de norske guldkandidater, måtte Danmark kæmpe betydeligt hårdere for at overleve kvartfinalen.

Gyseren mod Egypten kostede ikke bare mange kræfter. Den spolerede også nattesøvnen i den danske lejr. Landstræneren tog konsekvensen og brugte i stedet natten på at se video med fredagens modstander.

- Det er svært nok at sove i forvejen, men efter sådan en omgang var det ekstra svært. Da jeg alligevel ikke kunne falde i søvn, kunne jeg ligeså godt bruge tiden fornuftigt, forklarer han.

Han brugte også en del af natten på at gruble over sit holds præstation i kvartfinalen, som Danmark vandt efter to gange forlængelse og straffekastkonkurrence.

Jacobsen så et svingende angrebsspil og et forsøg på at spille syv mod seks, som "ikke sad i skabet".

Men han så også, at hans foryngede landshold var i stand til at bjærge en sejr i land, selv om det så sort ud undervejs.

- Når man møder så meget modgang og alligevel vinder, så håber jeg, at det giver en fornemmelse af, at man kan overvinde rigtig meget sammen.

- Vi vil rigtig gerne tage den glæde og eufori med ind på banen. Opgaven bliver at udnytte det til noget positivt og få den holdfølelse med mod Spanien, siger Nikolaj Jacobsen.

Selv om der er sket en fornyelse af det danske landshold, er der tre spillere i truppen, som var med til at slå Spanien i VM-semifinalen i Sverige for ti år siden.

Foruden Niklas Landin og Lasse Svan er det Mikkel Hansen, som er helt klar over, at der venter en stor opgave fredag aften.

- Det er et ekstremt stabilt hold, der taktisk spiller noget rigtig godt håndbold, siger Mikkel Hansen.

arrow VM-gennembrud får Gidsel til at drømme om Flensburg
29. januar 2021 kl. 06:45 Opdateret: kl. 06:46
arrow Tre klassiske VM-opgør mod Spanien
28. januar 2021 kl. 20:00 Opdateret: kl. 16:02
arrow Gidsel er upåvirket af VM-pres fra millionpublikum
28. januar 2021 kl. 14:55 Opdateret: kl. 14:56
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?