17. september 2021
Landstræner Nikolaj Jacobsen og Mikkel Hansen i snak under OL, hvor Danmark stiller op som forsvarende mester.
Landstræner Nikolaj Jacobsen og Mikkel Hansen i snak under OL, hvor Danmark stiller op som forsvarende mester.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Træner gik til kamp mod hadbeskeder: Der kommer stadig lidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træner gik til kamp mod hadbeskeder: Der kommer stadig lidt

Nikolaj Jacobsen har fået beskeder om både udseende og væremåde, men det er stilnet af, efter han stod frem.

Sport - 31. juli 2021 kl. 16:15
Af Ritzau

Håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen valgte tidligere på året at fortælle om nogle af de private beskeder, han dengang modtog på de sociale medier fra sure danskere.

Succestræneren, der to gange har ført Danmark til VM-guld, var rystet over, hvad der indimellem endte i hans indbakke.

Nogle måneder senere har beslutningen om at stille sig frem haft en vis effekt.

- Det vil jeg sige. Jeg har fået langt færre private beskeder. Der kommer stadig nogle enkelte, men det er langt mindre, efter at Mikkel og jeg stillede os frem, siger landstræneren.

Nikolaj Jacobsen henviser til håndboldlandets Mikkel Hansen, der i januar modtog en del negative kommentarer under VM i januar i Egypten.

Her blev stjernen udsat for kritik på de sociale medier fra folk hjemme i stuerne, fortalte Mikkel Hansen selv. Det skete efter nogle fejl i en kamp mod værtsnationen. Danmark endte senere med at vinde VM-titlen.

Bare fordi der er lidt ro på indbakken lige nu, så føler Nikolaj Jacobsen sig alligevel ikke sikker på, at han slipper for beskeder.

I øjeblikket befinder håndboldherrerne sig til OL, hvor de er forsvarende mestre. Går det ikke, som flertallet af danskerne håber, så kan det give næring til ny kritik.

- Vi kan jo skuffe til OL, og så kan det være, at det blusser op igen. Men jeg kan ikke ændre på det, men kun appellere til, at folk tæller til ti, siger Nikolaj Jacobsen.

Landstræneren opfordrer generelt til, at danskerne husker den gode tone.

- Vi kan selvfølgelig selv bestemme, om vi vælger at kigge i kommentarfelterne, men jeg synes altid, at man skal bevare en god og respektfuld tone.

- Man skal undlade at sende private beskeder. Det bør man holde sig for fin til.

- Hvis man er negativ eller vil sende personlige beskeder, så må man enten brænde inde med det, eller gå ned på den lokale kro og fortælle det til ham eller hende bag baren, siger Nikolaj Jacobsen.

Når der havner beskeder i indbakken, opfordrer han til at ignorere dem.

- Man kan vælge at slette det med det samme, hvis beskederne er fra nogen, man ikke kender, eller noget man ikke skal bruge til noget.

- Eller bare lade det fise ind af det ene øre og ud af det andet.

- Hvis jeg skal tage mit eget hold som eksempel, så er der er ikke nogen, der skylder nogen noget som helst, med det som holdet har præsteret de sidste mange år.

- De her drenge har vel næsten præsteret mere end nogen andre i dansk idrætshistorie, så de behøver ikke lade sig gå på af, at der er nogen, der har en anden holdning.

- Men det er ofte problemet, at man får ni gode og en dårlig kommentar, og det er tit den dårlige, man husker, siger landstræneren.

Synes du, at kommunen er der for dig?