21. april 2019
Golfspilleren Thorbjørn Olesen er eneste tilbageværende dansker i British Open, hvor han søndag spiller sidste runde i majorturneringen.
Golfspilleren Thorbjørn Olesen er eneste tilbageværende dansker i British Open, hvor han søndag spiller sidste runde i majorturneringen.
Foto: Glyn Kirk/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Thorbjørn Olesen øjner top-10 i British Open

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thorbjørn Olesen øjner top-10 i British Open

Thorbjørn Olesen leverede en stabil runde i majorturneringen British Open lørdag, men han var ikke tilfreds.

Sport - 21. juli 2018 kl. 19:59
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis golf var cykelsport, ville man nok sige noget i retning af, at Thorbjørn Olesen kom i mål sammen med de øvrige klasseryttere og holdt liv i håbet om at slutte i top-10 i den samlede stilling.

Olesen er eneste tilbageværende dansker i majorturneringen British Open, og lørdag viste han igen stabilt spil på den udfordrende Carnoustie-bane, da han gik sin tredje runde i den traditionsrige turnering.

arrow Læs også: Englænder leverer fantomrunde i British Open

Thorbjørn Olesen kom i land efter de 18 huller i 70 slag, hvilket er ét slag under banens par.

Det var tredje dag i træk, at danskeren gik sin runde i 70 slag, og det rakte til en delt 20.-plads, da alle var færdige.

Danskeren var dog ikke tilfreds med sit spil lørdag.

- Jeg er lidt skuffet i dag (lørdag, red.), må jeg indrømme.

- Betingelserne var rigtig gode i dag uden vind, og greenene var bløde, så det var muligt at skyde en lav score i dag. Jeg kom halvskidt fra start, og jeg har ikke haft tur i at putte i de her tre dage faktisk.

- Når jeg kom i problemer, kunne jeg ikke rigtig redde det, og når jeg gav mig selv chancerne, var jeg ikke god nok til at udnytte det, siger Thorbjørn Olesen ifølge tv2sport.dk

Han lagde pres på sig selv, da han på tredje hul leverede en bogey, men den blev umiddelbart efter fulgt op af birdies på fjerde og sjette hul.

To bogeys mere lørdag blev udlignet af en eagle af danskeren på 14. hul, og efter en birdie på hullet efter, spillede han i par, indtil han på det vanskelige 18. hul måtte indkassere en bogey mere.

Amatørspilleren Nicolai Højgaard klarede ikke cutgrænsen fredag, og da den 17-årige dansker dermed ikke spillede sig videre til weekendens to sidste runder, er Thorbjørn Olesen eneste danske repræsentant, der er tilbage i turneringen.

I striden i toppen er det stadig åbent, hvem der ender på de øverste pladser efter tredje runde.

Tidligere lørdag markerede 37-årige Justin Rose sig med en runde i 64 slag, og dermed tangerede han historiens laveste score på banen i British Open-sammenhæng.

Også golflegenden Tiger Woods havde en god lørdag, da han gik tredje runde i fem slag under banens par efter at være gået i par i begge de to første runder.

arrow 17-årig golfkomet efter major-debut: Det var surrealistisk
21. juli 2018 kl. 13:59 Opdateret: kl. 14:00
arrow Olesen er eneste dansker tilbage i British Open
20. juli 2018 kl. 14:38 Opdateret: kl. 14:40
arrow Thorbjørn Olesen åbner British Open et slag under par
19. juli 2018 kl. 20:07 Opdateret: kl. 20:08