17. februar 2019
Venskabet mellem Flemming Thor Madsen og Morten Olsen startede i B 1901, hvor Madsen spillede 125 førsteholdskampe. Mest som indskifter, for han var Danmarks bedste 12. mand.
Venskabet mellem Flemming Thor Madsen og Morten Olsen startede i B 1901, hvor Madsen spillede 125 førsteholdskampe. Mest som indskifter, for han var Danmarks bedste 12. mand.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Thor tabte sin sidste kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thor tabte sin sidste kamp
Flemming Thor Madsen er død i en alder af 65 år efter længere tids sygdom.
Flemming var sportsredaktør på Næstved Tidende i 22 år. Han var også Danmarks bedste 12. mand på fodboldbanen, hvor det blev til mere end 100 kampe på B. 1901 førstehold, inden Flemming skiftede til Næstved, hvor han i 1975 var med til at vinde DM-bronze.
Flemming Thor Madsen efterleves af hustruen Lis og børnene Susan og Thomas.
Opdateret 07. november 2011 kl. 11:16
Sport - 04. november 2011 kl. 08:08
Af Henning Fristed
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Mindeord: Danmarks bedste 12. mand. Kært barn har mange navne, men netop 12-tallet var Flemming Thor Madsens varemærke. Hans varmeste tilhængere mente endda, han var verdens bedste 12. mand. For mig var han i næsten 20 år en god chef. Som sportsredaktør på - som det hed dengang - Næstved Tidende. I september rundede han de 65. Nu er han her ikke mere. Thor tabte sin sidste kamp.

Jeg stiftede første gang bekendtskab med ham, da jeg som journalistelev på Sjællands Tidende i Holbæk dækkede det lokale 1. divisionshold. Flemming var med på "fjendens" hold, Næstved, der dog måtte nøjes med bronzemedaljerne i det legendariske sjællandske år 1975, da Køge tog guld, og "min klub" Holbæk fik sølv.

Inden da var vi på samme hold. På journalistskolen i Aarhus. Nogle år senere blev Flemming sportsredaktør på Næstved Tidende, og da der blev en stilling ledig i 1978, var det selvfølgelig lige mig.

Vi havde et meget tæt samarbejde frem til 1997, hvor han fik job på EkstraBladet. Og han blev deres topmand i dækningen af - ishockey! Det gav "den gamle" fodboldspiller nyt liv.

Jeg vil altid være ham dybt taknemmelig for to opgaver, han overlod til mig. Den første var EM-slutrunden i Frankrig. Morten Olsen var anfører for Danmark og Flemmings bedste ven. Så han blev overtalt til at skrive hver dag i vores avis - gennem mig som avisens udsendte. Et læser-hit af de helt store, som Flemming Thor selv fulgte op ved VM i Mexico.

Den anden opgave var EM-slutrunden i Sverige. Danmark kom som bekendt med på afbud, og redaktøren dirigerede mig til Sverige. Helt ærligt - det var jeg ikke meget for. Det var spild af tid, mente jeg. Men Thor slog hammeren i bordet: - Du har bare at tage afsted!

Så det gjorde jeg. Og fik mit livs største oplevelse som sportsjournalist. Hvis nogen ellers skulle have glemt det, tog Danmark sensationelt EM-titlen.

Kære Flemming: Tusind, tusind tak. Mine tanker går til din kone Lis og jeres to dejlige unger Thomas og Susan. Go' vind fremover, gamle dreng.

Jeg er sikker på, at Vorherre allerede har trøje nummer 12 klar.