19. oktober 2019
Jeanette Ottesen er en af de svømmere, der har kritiseret offentlige vejninger. Vejninger, som ifølge svømmernes kritik fandt sted lang tid efter, de officielt var blevet afskaffet. Men ifølge Dansk Svømmeunion, har de ikke fundet sted siden 2005.
Jeanette Ottesen er en af de svømmere, der har kritiseret offentlige vejninger. Vejninger, som ifølge svømmernes kritik fandt sted lang tid efter, de officielt var blevet afskaffet. Men ifølge Dansk Svømmeunion, har de ikke fundet sted siden 2005.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svømmeunion afviser kritik om offentlige vejninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svømmeunion afviser kritik om offentlige vejninger

Dansk Svømmeunion kan ikke genkende den kritik, som 23 svømmere har tegnet af træningsstilen på landsholdet.

Opdateret 29. april 2019 kl. 13:28
Sport - 29. april 2019 kl. 12:38
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dansk Svømmeunion afviser, at der er fundet offentlige vejninger sted på landsholdet, siden forbundet forbød vejningerne i sine egne retningslinjer i 2005.

Det skriver DR Sporten.

- Retningslinjerne er blevet fulgt, og de er blevet efterlevet, siger Lars Green Bach, der er sportschef i Dansk Svømmeunion, til DR.

arrow Læs også: Fysioterapeut: Elitechef kendte til problemer i svømning

Dermed afviser svømmeunionen kritik fra mindst 23 svømmere, der alle bekræfter, at offentlige vejninger har fundet sted i landsholdsregi i perioden fra 2005 til 2013.

Flere af dem fortæller, at vejningerne er sket på daglig basis, men hos svømmeunionen kan Lars Green Bach ikke genkende det billede og siger, at han har hørt forskellige versioner af virkeligheden.

Sagen begyndte at rulle, da tidligere og nuværende elitesvømmere fortalte om en hårdhændet trænerstil i dokumentaren "Svømmestjerner - Under overfladen", der blev sendt mandag i sidste uge på DR1.

Træningsstilen førte til, at flere af svømmerne blandt andet fik psykiske problemer og udviklede spiseforstyrrelser.

Svømmestjernerne Mette Jacobsen og Jeanette Ottesen fortæller i dokumentaren om en hårdhændet kultur på det nationale træningscenter (NTC), som begyndte, da australieren Mark Regan blev ansat i 2003.

Mens den sportslige fremgang var stor, fandt flere af svømmerne særligt de offentlige vejninger ubehagelige.

- Jeg ser det som rigtig fangelejragtigt. Når jeg ser køen for mig, bliver det ekstremt mørkt inden i mig. Jeg husker hele situationen og hallen som ekstremt mørk, siger Jeanette Ottesen i DR-dokumentaren.

Paulus Wildeboer fra Holland blev senere ansat, og under ham fortsatte de offentlige vejninger frem til 2013, fortæller svømmerne.

arrow Øland og atlet-forbund er chokeret over svømmesag
25. april 2019 kl. 21:25 Opdateret: kl. 21:26
arrow Skaaning har ingen problemer med udskældt eks-landstræner
25. april 2019 kl. 11:39 Opdateret: kl. 11:43
arrow Omstridte træningsmetoder hører fortiden til
23. april 2019 kl. 20:00 Opdateret: kl. 18:02