31. juli 2021
Alexander Isak (i gult) var Sveriges bedste spiller mod Spanien, men fik ikke bolden i mål.
Alexander Isak (i gult) var Sveriges bedste spiller mod Spanien, men fik ikke bolden i mål.
Foto: Jose Manuel Vidal/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sverige kæmper sig til point mod uskarpe spaniere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sverige kæmper sig til point mod uskarpe spaniere

Spanien dominerede i EM-kampen mod Sverige, men kunne ikke få bolden i mål, så opgøret endte 0-0.

Sport - 14. juni 2021 kl. 22:58
Af Ritzau

Kigger på man statistikkerne, skulle man tro, at Spanien mandag aften tog en sikker sejr over Sverige ved EM i fodbold.

Spanierne havde langt mere boldbesiddelse og kom til betydeligt flere afslutninger. Men ind kom bolden aldrig. Heller ikke for Sverige, der ikke havde ret meget at byde på offensivt.

arrow Læs også: Svensk landstræner forsvarer defensiv taktik i spansk varme

Dermed endte kampen, som blev spillet i Sevilla, 0-0 og med et point til hver. Slovakiet topper derfor gruppe E efter de første kampe. Tidligere mandag slog Marek Hamsík og co. en smule overraskende Polen med 2-1.

Der stod Spanien på det hele fra første fløjt. Luis Enriques mandskab sad tungt på bolden, pressede svenskerne i bund og spillede sig til flere chancer.

Den største mulighed foran mål i de første 45 minutter endte dog med at tilfalde Sverige ud af det blå kort før pausen.

Alexander Isak havde bolden i feltet og fik efter et par driblinger sparket den forbi Spaniens målmand, Unai Simon, og mod mål. Men Marcos Llorente stod klar som sidste skanse og fik afværget en svensk scoring ved at cleare bolden via stolpen.

Spanien dominerede også efter pausen. Men tempoet faldt, og det var til Sveriges fordel. Det spanske spil var uden rytme.

Svenskerne var mere eller mindre tandløse fremad banen, bortset fra når Alexander Isak i få momenter blev sat i scene. Real Sociedad-angriberen viste flere gange prøver på sit store talent, men fik ikke meget hjælp af holdkammeraterne.

Med cirka 25 minutter tilbage blev Isak skiftet ud, og så satte svenskernes bedste bud på en målscorer sig på bænken. Til gengæld stod Sverige godt i defensiven, og Spanien blev mere og mere rådvilde.

Luis Enrique rystede posen oppe foran og skiftede fem offensive spillere ud med nogle andre af slagsen, men lige lidt hjalp det. Sverige holdt - med hjælp fra et par gode redninger af Robin Olsen - stand.

To superligaspillere kom på banen i kampen. Både Pierre Bengtsson (Vejle/FC København) og Jens Lys Cajuste (FC Midtjylland) blev skiftet ind i slutningen af anden halvleg.

De fire hold i gruppe E skal i aktion igen fredag og lørdag. Sverige og Slovakiet mødes fredag eftermiddag, mens Spanien og Polen tørner sammen lørdag aften.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?