1. december 2020
Briten Lewis Hamilton vandt sidste års japanske grandprix, der blev afviklet i solskin og fint vejr.
Briten Lewis Hamilton vandt sidste års japanske grandprix, der blev afviklet i solskin og fint vejr.
Foto: Issei Kato/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Supertyfon truer Formel 1-løb og rugby-VM i Japan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Supertyfon truer Formel 1-løb og rugby-VM i Japan

Der er varslet vildt vejr i Japan i den kommende weekend, og flere sportsbegivenheder kan blive påvirket.

Sport - 09. oktober 2019 kl. 11:33
Af Ritzau

Voldsomme vindstød og kraftig regn kan komme på tværs af sæsonens 17. Formel 1-grandprix, der efter planen afvikles på Suzuka-banen i Japan.

Der er nemlig varslet vildt vejr i den kommende weekend, hvor en heftig orkan, en såkaldt supertyfon, trækker ind over landet.

Det kan ifølge flere nyhedsbureauer betyde ændringer i programmet og aflyste træningsseancer.

Det Internationale Motorsportsforbund, FIA, meddeler, at den overvåger situationen nøje og arbejder tæt sammen med de japanske arrangører.

Ifølge vejrmeldingerne vil supertyfonen, der har fået navnet Hagibis, i løbet af lørdagen ramme Tokyo, som ligger omkring 300 kilometer øst for Suzuka.

Der er lovet kraftig regn i hele regionen hen over weekenden, og det dårlige vejr truer også med at spænde ben for VM i rugby, der i øjeblikket spilles på 12 stadioner spredt ud over det meste af Japan.

Lørdag og søndag afvikles den sidste runde i de indledende grupper, og flere kampe er i fare for aflysning, skriver nyhedsbureauet AFP.

Landet bliver årligt ramt af omkring 20 tyfoner. Japans Meteorologiske Institut har placeret Hagibis i højeste kategori med vindstød på op til 270 kilometer i timen.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?