20. september 2021
En skuffet Cathrine Dufour kunne ikke levere det håbede mirakel i sidste ridt i OL-finalen.
En skuffet Cathrine Dufour kunne ikke levere det håbede mirakel i sidste ridt i OL-finalen.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stjernens kiks begravede dansk medaljedrøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Stjernens kiks begravede dansk medaljedrøm

Topnavnet Cathrine Dufour og hesten Bohemian kiksede, da det danske dressurhold måtte nøjes med en ærgerlig fjerdeplads i OL-finalen i Tokyo.

Sport - 27. juli 2021 kl. 18:00
Af Ritzau

Cathrine Dufour er kvinden i centrum i dansk dressur. Men efter tirsdagens holdfinale ved OL i Tokyo fik det danske stjernenavn en helt anden opmærksomhed, end hun havde sat næsen op efter.

Det var nemlig et kostbart kiks af hende og hesten Bohemian, der parkerede den danske drøm om medaljer på de evige jagtmarker.

Holdet havde brug for et superridt fra Dufour for at hænge på USA, der var kommet blæsende bagfra.

Men Bohemian kiksede en piruette og fik Dufours pointscore på den digitale lystavle til at rasle ned, hurtigere end man kunne blinke med øjnene.

En slem skuffelse for det danske OL-håb, der på sine gode dage - og dem er der efterhånden mange af - tilhører den absolutte verdenselite.

- Det er pisseærgerligt. Vi red efter det alle sammen. Jeg fik en megadyr fejl til sidst, men jeg tror ikke, at vi havde nået det, selv om jeg havde redet op til mit absolut bedste, sagde Dufour bagefter.

Håbet om en medalje havde ellers fået næring, da Danmark var det tredjebedste hold i weekendens kvalifikation.

Og da både Nanna Skodborg Merrald og Carina Cassøe Krüth forbedrede sig i finalen, burde det egentlig se fornuftigt ud.

Danskernes problem var, at nummer fire i kvalifikationen, USA, løftede sig endnu mere. Og efter de to første af de tre runder, havde amerikanerne ikke bare overhalet Danmark. De havde skaffet sig et komfortabelt forspring.

Det satte Dufour under pres. Hun vidste, at det næppe ville være nok "blot" at gentage præstationen fra kvalifikationen, hvor hun var tredjebedst af alle. Hun skulle gøre det bedre.

I stedet lavede hun den fejl. Den piruette mod venstre, som Bohemian ellers plejer at have helt styr på. Bare ikke den tirsdag aften på et ridecenter i Tokyo.

- Det koster bare. Det er en øvelse, der tæller dobbelt, og derfor koster det rigtig mange point.

- Det var en lillebitte ubalance, en teknisk fejl. Og det er altid rytterens fejl. Man ved det med det samme, når det sker, men man må bare videre, for der kommer en ny øvelse lige efter, konstaterede Cathrine Dufour.

Mens skuffelsen var til at få øje på, da den danske trio troppede op til pressesnak i et hjørne af anlægget, var der anderledes glæde og rabalder hos rivalerne.

Storfavoritten Tyskland tog en klar sej. Mens USA også gled forbi Storbritannien, der snuppede den bronzemedalje, som danskerne havde øjnene på.

- Medaljen var den ultimative drøm, lød det fra Dufour.

Fjerdepladsen er identisk med placeringen i London i 2012, men bedre end den sjetteplads, det danske hold red sig til i Rio de Janeiro ved det seneste OL.

Synes du, at kommunen er der for dig?