21. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stafetkvinder slår dansk rekord - men går glip af finale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stafetkvinder slår dansk rekord - men går glip af finale

De danske løbere var glade for den danske rekord, som dog ikke rakte til en finale ved OL i Tokyo.

Sport - 05. august 2021 kl. 03:28
Af Ritzau

Det endte med dansk rekord, da de danske kvinders 4 x 100 meterhold natten til torsdag var med ved OL i Tokyo.

De fire løbere Mathilde U. Kramer, Astrid Glenner-Frandsen, Emma Beiter Bomme og Ida Karstoft klarede de i alt 400 meter i tiden 43,51 sekunder og skar dermed to tiendedele af den danske rekord, de satte i juni.

Det var imidlertid ikke nok til en finale. Danskerne sluttede næstsidst i deres heat, hvor kun de tre bedste gik videre. Alligevel var glæden tydelig hos løberne efter OL-debuten.

- Vi er lettede over, at vi slog dansk rekord. Vi kunne godt optimere lidt, men vi vidste godt, vi nok ikke kunne løbe i finalen, siger Mathilde U. Kramer til DR.

Netop Mathilde U. Kramer lagde ud på de første 100 meter. Det gjorde hun hæderligt, og alle depeche-skift sad lige i skabet.

Ida Karstoft tog sig af de sidste 100 meter op ad langsiden og løb Danmark ind på syvendepladsen foran Trinidad & Tobago, som blev overhalet til allersidst.

- Jeg synes slet ikke, vi faldt igennem. De andre løb utrolig stærkt, og det er sgu fair nok, at vi ikke kom i finalen, siger Ida Karstoft, som nu skal fordøje oplevelserne fra Tokyo.

- Det er lidt uhåndgribeligt. Vi har ikke helt fattet, hvad vi har været med til. Vi skal lige hjem og lade det synke ind. Nu nyder vi bare at være her, og vi er megaglade for, at vi kunne være med, og at vi fik en dansk rekord med hjem.

Det var første gang i 73 år, at Danmark var med i disciplinen.

De danske kvinders 4 x 100 meterhold til OL bestod i første omgang af seks løbere. Mette Graversgaard blev dog skadet en uge inden torsdagens løb og måtte derfor trække sig.

Dermed var Mathilde U. Kramer, Ida Karstoft, Emma Beiter Bomme, Astrid Glenner-Frandsen og Louise Østergaard tilbage, og det blev altså sidstnævnte, der sad over i torsdagens heat.

Nu kan de danske løbere rejse hjem og arbejde frem mod OL i Paris om tre år.

Synes du, at kommunen er der for dig?