19. januar 2020
Den østrigske skiløber Max Hauke er udelukket i fire år på grund af doping.
Den østrigske skiløber Max Hauke er udelukket i fire år på grund af doping.
Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skiløber fanget med nålen i armen udelukkes i fire år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skiløber fanget med nålen i armen udelukkes i fire år

To østrigske langrendsløbere udelukkes i fire år for brug af doping, bekræfter Det Østrigske Antidopingbureau.

Sport - 23. juli 2019 kl. 22:56
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Max Hauke blev fanget og filmet med video på sit hotelværelse med nålen i armen i februar tidligere i år.

Den østrigske langrendsløber var i gang med at bloddope sig, og nu er han udelukket fra sporten i fire år. Det bekræfter Det Østrigske Antidopingbureau ÖADR tirsdag.

Hauke blev afsløret og anholdt 27. februar midt under VM i østrigske Seefeld, og det samme gjorde kollega og landsmand Dominik Baldauf. Han er også udelukket i fire år for brug af doping.

Straffen trådte i kraft 1. marts 2019 og strækker sig frem til 28. februar 2023.

Tre andre udøvere blev anholdt i Seefeld 27. februar i det, der udviklede sig en stor dopingskandale. De tre andre var Aleksey Poltoranin fra Kasakhstan samt Karel Tammjärv og Andreas Veerpalu fra Estland.

I alt ni personer blev pågrebet i en omfattende aktion, og der blev foretaget razziaer flere steder i Østrig og Tyskland.

Den tyske læge Mark Schmidt blev udpeget som en af hovedmændene i sagen. Ifølge nyhedsbureauet NTB havde lægen en lang liste med klienter, der fik hjælp til at bloddope sig.

Mark Schmidt blev også arresteret i sin klinik i tyske Erfurt 27. februar i en aktion, der var en del af den såkaldte Operation Aderless.

Efterforskningen har også fældet andre atleter fra andre sportsgrene - heriblandt flere østrigske cykelryttere, der også er straffet med fire års udelukkelse.

Også den tidligere sprinter Alessandro Pettachi er blevet fældet i efterforskningen. Italieneren har dog nægtet at have dopet sig.

Både Baldauf og Hauke har erkendt deres skyld og fik slettet alle deres resultater, som de havde opnået i langrend siden 1. april 2016.